Jacobs: "We zijn een rode lap voor een stier"

VRIJDAG, 27 JANUARI 2012, 17:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met Beerschot wacht Anderlecht morgen weer een lastige verplaatsing. Ariël Jacobs beseft dit en eist dan ook het uiterste van zijn ploeg. Intussen rekent hij ook af met iedereen die beweert dat Anderlecht een counterploeg is.


"Het wordt sowieso een moeilijke match want iedereen wil altijd winnen van Anderlecht én van de leider die negen punten voorsprong telt. Dat alles werkt als een rode lap op een stier. We zullen attent moeten zijn", zo vertelde Jacobs vanmiddag op zijn persconferentie.

"Er zijn geen overbodige spelers"

Met Iakovenko verloor Jacobs gisteren één van zijn spelers. De transferperiode is bijna ten einde en enkele bankzitters worden ook nog gelinkt aan een transfer. Als het van Jacobs afhangt, blijft iedereen gewoon.

"Een speler moet zelf uitmaken of hij deel wil zijn/blijven van een groep. Maar voor mij zijn er geen overbodige spelers en dus hoeft niemand te vertrekken. De concurrentie die heerst in de selectie moet een troef zijn, geen nadeel. Die concurrentie moet de spelers scherp houden."

"Kranten moeten iets schrijven"

In de aanloop van de vorige partij tegen Gent verklaarde Trond Sollied dat Anderlecht een counterploeg is. Jacobs vindt dit zever. "Als je tegen een georganiseerde ploeg speelt, dan is een snelle omschakeling gewoon belangrijk", aldus de Anderlecht-coach. "Ik vind trouwens dat die nog beter moet."

Dat deze uitspraken van Sollied zo gretig werden overgenomen in de media kan Jacobs niets schelen. "De kranten moeten toch iets schrijven? Ik ben in elk geval blij dat ik ze niet lees. Als ik een strip wil lezen, ga ik wel naar de boekenwinkel."

Bron: RSCA.be, sportwereld.be



anderlecht-online forum