"Misschien kan ik Anderlecht eindelijk overtuigen"

VRIJDAG, 27 JANUARI 2012, 09:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Sacha Iakovenko koos gisteren voor OH Leuven en niet voor Westerlo. Bij zijn voorstelling legde hij uit waarom. "Ik ken trainer Van Geneugden nog van bij Genk", aldus Iakovenko. "En Leuven is dichter bij Vorst, waar ik woon."


Iakovenko twijfelde tussen Westerlo en OHL, twee clubs waarvan hij in het verleden al samenwerkte met de trainer. Uiteindelijk viel zijn keuze op de Leuvense club. "Trainer Van Geneugden wilde me er absoluut bij. Ook het feit dat Leuven veel dichter bij mijn woning in Vorst ligt, heeft meegespeeld. Mijn vrouw wilde liever niet verhuizen", aldus Iakovenko.

Waarom het opnieuw misliep bij Anderlecht, weet de Oekraïner niet. "Vraag het aan mister Jacobs. Van hem heb ik daar nooit een uitleg voor gekregen", aldus Iakovenko. "Maar ik ben niet uit op revanche. Ik wil hier gewoon zo veel en zo goed mogelijk spelen. Ik wil tonen wie ik ben en wat ik kan."

Wat er in juni gebeurt met Iakovenko, weet hij nog niet. OHL heeft geen aankoopoptie en bij Anderlecht loopt zijn contract nog tot 2013. "Misschien kan ik hen eindelijk ervan overtuigen dat ik een topclub zou aankunnen. Het is natuurlijk ook mogelijk dat OHL me wil houden. Dan kunnen we hier praten."

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum