Anderlecht wint na een spannende match met 2-1

ZATERDAG, 11 DECEMBER 2004, 20:07 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht kan opgelucht ademhalen. Het haalde eindelijk zijn gram. Club Brugge ging er in het Astridpark aan. Na de minuut stilte voor de overleden voetballegende Raymond Goethals kreeg Brussel twee hevige teams te zien.

Ref Johan Verbist greep net op tijd naar de kartons. Anderlecht kwam goed op dreef: Wilhelmsson verknalde de beste kans. In plaats van de bal aan Aruna te geven, besloot de blonde god buiten het kader.
Na gestuntel van Anderlecht kwam de bal in de loop van Ceh terecht. Die ging alleen op Van Steenberghe af en het was bingo. Club kwam gevleid op 0-1.

Na de koffie had Anderlecht alweer snel oog voor de kooi van de bezoekers. Een uitstekende Wilhelmsson jaagde vanop zijn kant het tempo de hoogte in.
Toch was de kans weer voor Club Brugge.Lange sprong hoger dan twee verdedigers maar zijn kopstoot miste kracht. Daarna kleurden de acties op de Brusselse mat louter paars-wit. Vanderhaeghe kreeg een poging van Kompany in de voeten. Hij keek naar Butina in krulde binnen.
Club was van zijn melk en kon geen antwoord vinden op de aanvalsgolven van de kampioen. Vijf minuten was de verdiende 2-1 er. Jestrovic scoorde via de paal.

UITSLAG: 2-1
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
Doelpunt: 21' Ceh 0-1, 66' Vanderhaeghe 1-1, 85' Jestrovic 2-1

Anderlecht: Van Steenberghe, Kompany, Tihinen, Vanden Borre, Zewlakow, Hasi (43' Vanderhaeghe), Zetterberg, Wilhelmsson, Mpenza, Aruna, Iachtchouk (62' Jestrovic)

Club Brugge: Butina, De Cock, Rozehnal, Maertens (83' Clement), Van der Heyden, Simons, Ceh, Englebert, Balaban (18' Victor (78' Gvozdenovic)), Verheyen, Lange

Scheidsrechter: Verbist



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.