Anderlecht makkelijk voorbij Gent

WOENSDAG, 25 JANUARI 2012, 10:47 - D.A.B.

Anderlecht heeft na Club Brugge en Kortrijk nu ook gewonnen van AA Gent. De Gentenaren, nog steeds tweede, volgen nu al op negen punten. Paars-wit moest wel een achterstand weg werken, maar speelde daarna bevrijd.

Anderlecht begon met veel balbezit, maar door een aantal slordigheden kwam het niet tot echt grote kansen in de beginfase. De eerste goal viel zelfs aan de overzijde. Na een kwartier spelen werd Jorgensen vrij gespeeld voor Proto. Juhasz kwam nog hinderen, maar de spits frommelde de bal toch langs Proto.

Anderlecht was niet aangeslagen en al snel bleken Suarez, Jovanovic en Mbokani een maatje te groot voor de bezoekende verdediging. De paars-witte aanval sneed keer op keer door de Gentse achterlinie. Mbokani miste een reuzenkans en ook Suarez kon dreigen. Op een hoekschop was het raak: de bal werd weg gewerkt door keeper Padt en viel voor Jovanovic' voeten. Die trapte vanop ruim 25 meter met een boogbal in doel: 1-1.

Gent was compleet van slag en mocht van geluk spreken dat het aan de rust slechts 2-1 stond. De thuisploeg speelde aan een verschroeiend tempo en bleef kansen creëren. De goal viel toen Suarez uithaalde. Padt redde nog, maar Jovanovic duwde in de rebound binnen. Diezelfde Padt had nog een uitstekende redding in huis op een kans van de Serviër en haalde nog een schot van Mbokani uit de kruising.

De tweede helft was minder. Anderlecht controleerde en prikte goed. Padt leek onklopbaar te zijn, tot Suarez vijf minuten voor tijd knap in de draai binnen schoot. De Argentijn had net daarvoor nog een open kans gemist. Ook Gillet en Mbokani kwamen in de tweede helft nog bijna tot scoren.

Een al bij al makkelijke overwinning voor de thuisploeg dus, dat zijn eerste achtervolger nu al op negen punten zet.

Score:gt; 3-1
Goal(s): 6' Jorgensen 0-1, 28' en 35' Jovanovic 1-1 en 2-1, 85' Suarez 3-1

Anderlecht:Proto, Wasilewski, Kouyate, Juhasz, Safari, Biglia, Kljestan, Gillet, Suarez (89' Kabangu), Jovanovic, Mbokani (86' Canesin)

AA Gent:Padt, Rafinha, Melli, Arzo, Nahayo, Mareval, Jorgensen, Van Der Bruggen (56' Mboyo), Bruls, Soumahoro (56' El Ghanassy), Coulibaly

Geel: 71' Arzo