Sollied: "Anderlecht is een counterploeg"

DINSDAG, 24 JANUARI 2012, 13:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Aan de vooravond van Anderlecht - Gent haalde Gent-coach Trond Sollied zwaar uit naar Anderlecht. "Ik ben niet zwaar gecharmeerd door hun spel", aldus Sollied. "Bovendien kocht Anderlecht de succesformule van Standard."


"We kunnen zeker iets halen in Anderlecht. Thuis speelden we goed tegen hen. Het verschil was enkel een penalty. Maar dat zeggen ze in Kortrijk ook", aldus Sollied. "Anderlecht won met 3-0 van Club Brugge na één kans."

"Ze zijn de beste counterploeg van België, sterk in de omschakeling. Anderlecht verdedigt goed en ze hebben meer ervaring. Ze kochten de succesformule van Standard. Gent kan dat niet. Ik probeer een ander voetbal te brengen."

Na de heenmatch vond Sollied dat Anderlecht tennis speelde in plaats van voetbal. "Proto en Jorgacevic speelden samen in de eerste helft", zo legde Sollied gisteren uit. "Mensen komen niet naar een stadion om de twee keepers te zien spelen. Daarom had ik het over tennis."

"Play-offs zijn een volledig nieuwe start"

Wat het straks ook wordt, net als Ariël Jacobs vindt Sollied niet dat deze partij al beslissend is. "De play-offs zijn een volledig nieuwe start. Standard kwam vorig jaar ook sterk terug."

"Er is een reden waarom niet veel landen dat systeem gebruiken. Daardoor is de druk minder in de andere wedstrijden. Anderlecht-Club Brugge: dat was net een oefenmatch", aldus de coach van Gent.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.