Selectie: Anderlecht - AA Gent

MAANDAG, 23 JANUARI 2012, 19:45 - BelgicaZeus
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht speelt morgen al zijn volgende partij in de comptetie. Voor dit treffen met AA Gent selecteerde Ariël Jacobs twintig spelers. Op de langdurige geblesseerde spelers na kan Jacobs op iedereen een beroep doen.


Met Gent, dat tweede staat in de competitie, wacht Anderlecht opnieuw een topper. "Het is de verdienste van Gent dat ze al enkele seizoenen helemaal bovenaan meedraaien", aldus Jacobs. "Voor zo'n matchen hebben de spelers geen extra motivatie nodig. Weten dat je eerste staat en je speelt tegen één van je rechtstreekse concurrenten voor de titel, is meer dan voldoende als motivatie."

Gent is het jaar niet goed ingezet met een 1 op 6. Anderlecht haalde daarentegen wel 6 op 6. "Het is altijd afwachten hoe het zal lopen na een (korte) winterstop. Bij onze concurrenten liep het tot nu toe niet zo vlot, maar daarmee ben ik niet echt bezig. Ik ben vooral blij dat het ons (momenteel) niet overkomt", aldus de T1 van paars-wit, "en ik hoop ook dat het zo zal blijven."

Door te winnen kan Anderlecht 9 punten uitlopen op zijn concurrenten in aanloop naar de play-offs. "Aan de PO denken we nog niet", benadrukt Jacobs. "We willen alleen de drie punten, net zoals altijd. Tot we aan de play-offs beginnen zijn het allemaal cupmatchen die we moeten proberen winnend af te sluiten."

Selectie: Biglia, Canesin Matos, Cordier, Deschacht, De Sutter, Gillet, Jovanovic, Juhasz, Kljestan, Kouyate, Marecek, Mbokani, Odoi, Patou, Praet, Proto, Safari, Schollen, Suarez en Wasilewski.

De aftrap van Anderlecht - AA Gent zal plaatsvinden op dinsdag 24 januari 2012 om 20 uur in het Constant Vanden Stock-stadion.

Bron: RSCA



anderlecht-online forum