Suarez: "Het was strafschop"

MAANDAG, 23 JANUARI 2012, 08:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Penalty of niet? Dat was de vraag na het contact tussen Matias Suarez en N'Diaye. Voor heel Kortrijk was het een onterecht elfmeter en volgens KVK zou Suarez dit ook hebben toegegeven. De Argentijn ontkent dit echter.


Meteen na de bewuste fase zou Suarez tegen de door Anderlecht verhuurde Pablo Chavarria hebben gezegd dat het geen strafschop was. Na de wedstrijd vertelde hij echter een ander verhaal. "Het was strafschop. Ik ga de zestien meter in, wil met rechts voorzetten. Mijn linkerbeen wordt aangetikt en ik word uit evenwicht gebracht."

"Vloek van de Gouden Schoen? Ken ik niet"

Sinds zijn Gouden Schoen was Suarez voor de tweede match op rij bepalend voor Anderlecht. In tegenstellingt tot veel van zijn voorgangers gaat Suarez niet minder presteren na zijn onderscheiding. "Ik had nog niet gehoord van die traditie. Ik probeer me gewoon waardig te tonen voor die prijs. Ik wil bewijzen waarom ik heb gewonnen."

"Veel verschil maakt het tot nu toe niet op het veld, al voel ik wel dat ik minder vrijheid en ruimte krijg. Maar verder word ik net als bijvoorbeeld Mbokani kort gedekt. De grootste verandering is misschien wel dat de Gouden Schoen grote weerklank heeft gekregen in Argentinië. Er wordt veel over mij geschreven in de Argentijnse pers, dat was voordien niet het geval."

Dat Argentinië hem heeft ontdekt, doet Suarez dromen. "Ik hoop dat de bondscoach het allemaal leest. Ik weet dat de volgende interland in februari op het programma staat. Ik wil graag international worden, maar voorlopig reken ik op niets. Februari wordt ook een heel belangrijke maand voor Anderlecht. Ik wil er in de eerste plaats voor zorgen dat we die maand goed doorkomen, zowel in de competitie als Europees."

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum