Anderlecht verwijdert hekken voor spionkop

DONDERDAG, 19 JANUARI 2012, 09:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft de hekken die de vakken R, OQ en X scheiden van het terrein verwijderd. Het wil zo de zichtbaarheid van de supporters vergroten en voorkomen dat ze zich voelen als beesten in een hok.


De fans zijn voortaan enkel door een draad gescheiden van het speelveld. Deze draad moet voorkomen dat projectielen op het veld worden gegooid. De hekken werden indertijd geplaatst om te voorkomen dat supporters het veld opliepen. De zware boetes die hier nu opstaan, werken sensibiliserend genoeg waardoor de hekken overbodig zijn.

Enkel voor de vakken van de bezoekers zijn de hekken niet weg gehaald. Anderlecht wil hier volgend jaar werk van maken, maar wil op dit moment nog geen risico's nemen hiermee. Het doel is om op termijn te gaan naar een stadion zonder hekken zoals in Engeland. Een aantal andere clubs in België heeft dit al en dit zorgt nergens voor problemen.

Bron: La Dernière Heure



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.