Jovanovic: “Ik kan maar vijf seconden boos zijn”

WOENSDAG, 18 JANUARI 2012, 16:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Milan Jovanovic liet zich tegen Club Brugge positief opmerken met een knap doelpunt. De spits hoopt nu vertrokken te zijn voor een sterke terugronde. “Ik wil ik alles geven wat ik kan om kampioen te worden. Ik ben hier gelukkig.”


Na zijn transfer van Liverpool naar Anderlecht begon Jovanovic als een wervelwind aan het seizoen. Daarna viel hij wat terug en kende hij een dipje in december, maar dat wil hij zelf niet horen. “Akkoord, ik scoorde die maand niet. Maar ik gaf assists en speelde een paar heel goeie matchen”, zo vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

“Okay, de matchen in Mechelen en tegen OHL waren minder, maar de hele groep was toen vermoeid. Tegen OHL speelden we twee dagen na onze match in Athene, ik voelde me toen héél slecht. Vergeet niet dat ik geen normale voorbereiding op het seizoen had, dan is het moeilijk om op korte tijd te recupereren. Maar als ik in een van die wedstrijden scoor, praat niemand over een gebrek aan vorm.”

”Ik moet werken, geen probleem”

Dat Jovanovic tot nu toe minder scoort dan bij Standard, wijt hij ook aan zijn positie op het veld. “Ik ben momenteel geen aanvaller”, verdedigt hij zich. “Ik moet het verschil proberen te maken vanop 40 meter. Ik moet 20 meter achter de spitsen beginnen en naast of voor de spitsen eindigen. En dan moet ik weer 50 meter terug om te gaan verdedigen.”

“Ik ben een deel van het team, ik moet werken, geen probleem. Maar als je spreekt over mijn prestaties: tegen Brugge was ik linksback! Mijn goal van zondag bewijst het: als ik vanop 20 of 25 meter van de goal kan beginnen, dan kan ik beslissend zijn.”

”Ik heb nooit problemen, met niemand”

Jovanovic liet zich zondag niet alleen opmerken met zijn doelpunt. Ook zijn akkefietjes met Deschacht en Mbokani en zijn klap in het gezicht van Jacobs haalden de media. “Maar ik zweer je: ik heb nooit problemen, met niemand. Zelfs toen ik bij Standard destijds van het veld stapte na dat akkefietje met Mbokani bleef daar niks van hangen. De volgende morgen begonnen we gewoon opnieuw.”

“Ik probeer alleen te helpen. Dat zijn geen hevige discussies. Ik zeg nooit slechte dingen. Dat is zoals in die discussie met Deschacht: mijn boodschap is altijd zacht. Ik hou niet van conflicten. Ik kan vijf seconden kwaad zijn, maar dat mag niet blijven hangen. In het normale leven heeft niemand ooit een conflict met mij.”

”Suarez hoort bij de besten met wie ik al speelde”

Naast Jovanovic loopt Matias Suarez en de Serviër en de Argentijn vinden elkaar vlot. Jova noemde hem onlangs zelfs ‘de enige artiest in België’. Hoe goed vindt hij Suarez? “Hij zit in de top vijf van mijn carrière. Met Vidic, Krasic, Witsel, Gerrard, Torres en Mbokani behoort hij tot de beste spelers waarmee ik ooit speelde.”

“Ook Biglia is één van de besten, hij weet wanneer hij een pass moet geven. Hij geeft me rust. Hij is heel kalm, hij straalt rust en vertrouwen uit. Anderlecht is beter dan het Liverpool van vorig seizoen.”

”Grootste tegenstander voor titel zijn we zelf”

Herman Van Holsbeeck verkondigde maandag in Extra Time nogmaals dat Anderlecht met dit team kampioen moet worden. Klopt, zegt Jovanovic. “Onze grootste tegenstander zijn we zelf, want als we top zijn, zijn we de besten. Alleen moeten we ervoor zorgen dat we ook top zijn in de uitwedstrijden tegen kleinere ploegen.”

“Het is niet belangrijk of ik de beste doelpuntenmaker of de beste speler ben, ik ben gekomen om de titel te winnen met Anderlecht. Als we geen kampioen worden, is dat een catastrofe voor het team en voor de club. Ik wil ik alles geven wat ik kan om kampioen te worden.”

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.