"Gouden Schoen gaf me tonnen energie"

MAANDAG, 16 JANUARI 2012, 09:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Matias Suarez gaf zijn Gouden Schoen gisteren kleur met een assist en een doelpunt. Een cadeau voor het publiek, aldus Suarez. "De ontvangst door de fans was hartverwarmend. Ik wilde hen absoluut bedanken met een goede prestatie."


"Ik had enorm veel zin in deze wedstrijd", begon Suarez zijn uitleg na afloop. "voelde helemaal geen extra druk door de Gouden Schoen. Integendeel, het gaf me zelfs tonnen energie. Ook de ontvangst door de fans gaf me een boost, dat was hartverwarmend. Ik wilde hen absoluut bedanken door een goede prestatie neer te zetten, en dat is me gelukt."

Al na drie minuten omspeelde Suarez zijn verdediger om Mbokani vervolgens de 1-0 aan te bieden. Halverwege de tweede helft zette hij zelf de eindstand op het bord. "Ik kon Jorgacevic omspelen en op doel schieten, maar moest toch alert blijven. De bal dreigde heel even op de paal te belanden, maar gelukkig paste hij nog net."

"Wil club en fans graag titel bezorgen"

Suarez liet ook niet na om zijn ploegmaats een pluim op de hoed te steken. “Voetbal blijft een collectieve sport en vandaag hebben we als ploeg een prima prestatie neergezet. Club Brugge is een goed voetballend geheel, maar we hebben nauwelijks iets weggegeven. Onder meer Mbokani speelde erg sterk. Hij is een grote speler en blijft erg belangrijk voor ons. Het is een zegen dat hij weer helemaal fit is.”

Met deze overwinning vergroot Anderlecht de kloof met Brugge tot zes punten, maar het deelde vooral een mentale tik uit met het oog op de titelstrijd. “Het komt er nu op aan om de rest van het seizoen constant te presteren. Er volgen nog veel moeilijke wedstrijden en ze zijn allemaal even belangrijk. Ik hoop zelf nog vaak beslissend te zijn, want ik wil de club en de fans graag de titel bezorgen.”

Bron: Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum