Jacobs: "Niet tot het uiterste hoeven gaan"

MAANDAG, 16 JANUARI 2012, 08:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht begon 2012 met een vlotte 3-0 overwinning tegen Club Brugge. Dit kon slechter, weet ook Ariël Jacobs. "Als je de competitiehervatting begint met een overwinning, kan je daar alleen maar tevreden mee zijn."


"Toch kunnen veel zaken nog beter. We zijn niet tot de limiet gegaan. Maar dat is ook niet abnormaal tegen een rechtstreekse concurrent", aldus Jacobs op de persconferentie na de wedstrijd. "Ik ben ook blij met de prestatie van Biglia. Voor de aftrap kon ik alleen maar hopen dat hij dit zou brengen. Het was toch een match tegen Club Brugge. Ik ben blij dat hij terug is."

"In de play-offs verwacht ik een sterker Brugge. In het begin heeft iedere trainer zes of zeven weken nodig om een team te smeden. Als je er dan midden in het seizoen inkomt, zoals mijn collega Daum, gaat het de eerste weken vooral om het resultaat. Dan kan je minder werken aan de basis. Maar je ziet dat er aan dit Club nog één en ander veranderd kàn worden."

Suarez

De uitblinker gisteren was kersvers Gouden Schoen Matias Suarez. Zijn feestweek liet weinig sporen na. "Dat klopt. Zowel voor de groep als voor Suárez zelf. Je mag niet vergeten dat er voor 'Mati' veel meer is geweest, met zijn trouw, de lange reis naar het trainingskamp en vervolgens het feest rond de Gouden Schoen. Maar ik had vooraf ook gezegd: als je nog vrijdag en zaterdag hebt om de topper voor te bereiden, mag dat allemaal geen excuus zijn."

"Vrijdag had ik een gesprek met hem", ging Jacobs verder. "Ik vroeg hem hoe hij zich voelde, maar je weet dat een speler daarop niet gaat zeggen dat hij zich niet goed voelt. Vrijdag zei 'Mati' me dat hij zich 'tamelijk goed' voelde. Maar hij is goed omgegaan met de druk. Ik kan ook niet ontevreden zijn over de duur van zijn wedstrijd, nadat hij toch wat vermoeid was door de gebeurtenissen. Hij heeft het tot een flink stuk in de tweede helft volgehouden."

Jovanovic

Ook opvallend: Milan Jovanovic die na zijn doelpunt iets in het oor van Jacobs kwam fluisteren. "Hij zei me dat hij me uitnodigde voor zijn volgende minitrip naar Belgrado", grapte Jacobs eerst. Waarna weer ernstig: "Zijn positie op het veld en meeverdedigen kwamen daarbij ter sprake, maar ook nog zes à zeven andere dingen."

"Milan is ook iemand die zichzelf veel druk oplegt en die kan je niet wegnemen. Of je dat nu één keer of tien keer tegen hem zegt. Milan is het type speler dat die druk nodig heeft, je mag niet tegen zijn natuur ingaan. En dat gaat alleen maar in stijgende lijn met het belang van de wedstrijd. Daar voetbalt Milan voor."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.