Anderlecht vermorzelt Beerschot

MAANDAG, 27 DECEMBER 2021, 22:56 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft flink uitgehaald bij rode lantaarn Beerschot met een 0-7 overwinning. Na de eerste helft stond het al 0-3 en zag Beerschot Holzhauser met rood verdwijnen. Na de rust verhoogde Anderlecht op kousenvoeten de score tot 0-7. Het doet bovendien een goede zaak in de stand door puntenverlies van verschillende concurrenten.

Anderlecht vond bij de eerste aanval meteen de weg naar het doel van Vanhamel. Verschaeren zette de aanval op en rondde een lage voorzet van Gomez af. Anderlecht was nog een paar maal gevaarlijk alvorens Verschaeren knap de voorsprong verdubbelde, weer op een lage voorzet van een alweer uitstekende Gomez. Beerschot liet weinig zien. Noubissi kreeg ruimte na een corner om te trappen, maar raakte de bal verkeerd.

Eigenlijk was het wachten op het volgende doelpunt van Anderlecht. Zirkzee zette Paars-wit in minuut 34 op 0-3 nadat hij een lage bal van Refaelov in tweemaal voorbij Vanhamel trapte. Beerschot maakte het zichzelf nog moeilijker toen Holzhauser, die al een tijdje als een libero het spel probeerde bij te sturen, de doorgebroken Kouamé neerhaalde. Smet had geen genade en trok rood voor de Oostenrijker.

In de overbodige tweede helft kregen Murillo en Olsson rust. Mykhailichenko en Ashimeru waren de logische vervangers. Er was nog maar net afgetrapt toen Refaelov al de 0-4 in doel prikte. Ook Refaelov en Kouamé mochten rusten na 55 minuten. Raman en Amuzu kwamen in hun plaats. Zonder echt door te drukken, dreef Anderlecht de score op. Raman zette de forfaitcijfers op het bord tegen zijn ex-club met een laag vluchtschot. Een handvol minuten lager lag nummer zes in doel nadat een schot van Raman afweek. Vanhamel gaf ten slotte de 0-7 cadeau in minuut 72 toen hij een simpel schot van Amuzu knullig door de benen liet glippen.

Anderlecht liet zich dus niet verrassen tegen Beerschot en doet een goede zaak in de stand door het puntenverlies van verschillende concurrenten. Het behaalde 16 op 18, plaatste zich voor de halve finales van de Croky Cup en het had ook kunnen winnen in Brugge. Ondanks het feit dat het spel sterk verbeterd is en de doelpunten makkelijk vallen, willen we toch ook opmerken dat de kalender (buiten Charleroi en Brugge uit) wel niet zo enorm moeilijk was. Maar we hebben de laatste jaren ook al genoeg periodes gekend waarin elke wedstrijd enorm moeilijk was om te winnen. Na de korte winterstop wachten snel lastige uitwedstrijden in KV Mechelen en Union. Hopelijk kan Paars-wit dan nog steeds genieten van de huidige vorm.

Score: 0-7
Goal(s): 0-1 Verschaeren 8', 0-2 Verschaeren 18', 0-3 Zirkzee 34', 0-4 Refaelov 46', 0-5 Raman 63', 0-6 Raman 67', 0-7 Amuzu 72'

Beerschot:Vanhamel, Dom, Lemos, Bourdin, Van Den Bergh, Pietermaat, Caicedo (Okyere 76'), Vaca, Holzhauser, Noubissi (De Smet 46'), Suzuki (Shankland 46')
Anderlecht:Van Crombrugge, Murillo, Magallan, Hoedt, Gomez (Mykhailichenko 46'), Cullen (Ait El Hadj 68'), Olsson (Ashimeru 46'), Refaelov (Raman 55'), Verschaeren, Zirkzee, Kouamé (Amuzu 55')

Geel: Caicedo 64', Bourdin 89'
Rood: Holzhauser 40'

Scheidsrechter: Wim Smet
Stadion: Olympisch Station