Proto: "Nu moet Mati niet meer twijfelen"

VRIJDAG, 13 JANUARI 2012, 15:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ook voor Silvio Proto is Matias Suarez de verdiende Gouden Schoen. "Zijn overwinning doet iedereen binnen de club plezier", zo zegt de doelman. "Hopelijk heeft deze Gouden Schoen hem bevrijd."


"Ik ken Mati, ik zie hem elke dag. Met zijn kwaliteiten is hij de beste speler in ons kampioenschap", aldus Proto. "Als je verkozen wordt tot beste speler van het land moet je niet meer twijfelen. Mati was in de loop van de jaren al veranderd, maar het winnen van de Gouden Schoen zal hem nog meer ten goede komen."

"Zijn kwaliteiten zag je vanaf de eerste dag dat hij hier aankwam, maar hij dúrfde niet te spelen. Het is een zegen iemand als hem in de ploeg te hebben. Als ik de bal op hem uittrap, weet ik dat hij die meteen kan controleren. Zijn balcontroles zijn iets wat ik nooit eerder gezien heb bij Anderlecht", spaart Proto zijn lof niet.

"Hij kan een tegenstander uitschakelen door zijn controle, dat is tamelijk uniek. Naarmate zijn vertrouwen is gegroeid, zie ik hem ook meer mooie goals maken. Ik herinner mij er eentje vorige zomer tegen Benfica, waar hij eerst drie man uitschakelt en dan overhoeks binnenschiet. Daarnaast is er ook zijn fantastische goal tegen Lokeren. Volgens mij kan Suárez in iedere grote club mee."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.