Anderlecht meest geliefd en meest gehaat

VRIJDAG, 13 JANUARI 2012, 08:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Een onderzoek van Sport/Voetbalmagazine en de Brusselse universiteit ULB toont aan dat Anderlecht het meeste supporters heeft van alle Belgische clubs. Anderzijds blijkt ook dat paars-wit ook de meeste anti-supporters heeft.


De enquête ondervroeg 5.359 voetbalfans en 21,3 procent daarvan vindt Anderlecht de beste of sympathiekste club. Club Brugge volgt op korte afstand met 21,1 procent, Standard is derde met 17,7 procent.

De onderzoekers wilden ook weten welke club de ondervraagden het minste sympathie toedichten en ook hierbij kwam Anderlecht als winnaar uit de bus. Liefst veertig procent ziet de recordkampioen als de grootste vijand.

"Haat en liefde liggen dichtbij elkaar"

"Die cijfers verrassen ons niet", verklaart David Steegen, persverantwoordelijke van Anderlecht. "We zijn erg blij dat we de populairste club zijn. Dat we de meeste tegenstanders tellen, is normaal."

"Als je veel wint, stuit je nu eenmaal op afgunst. Maar we zien dat net als een compliment: paars-wit doét iedereen toch iets. En haat en liefde liggen dicht bij elkaar, zoals je weet."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.