Suarez: "De mooiste avond van mijn leven"

DONDERDAG, 12 JANUARI 2012, 09:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dolgelukkig was Matias Suarez met zijn Gouden Schoen. "Toen mijn naam werd afgeroepen als winnaar ging ik in shock. Mijn hart klopt nog altijd in mijn keel en zelfs in het Spaans ben ik eigenlijk te zenuwachtig om te spreken."


"Ik weet zeker dat ze nu gek worden in mijn Argentijnse thuisstad Cordoba", zo vertelde Suarez aan de aanwezige journalisten. "Sinds ze weten dat ik de Gouden Schoen kon winnen, bellen ze mij elke dag. Het eerste wat ik straks ga doen, is naar mijn mama bellen. De schoen is ook voor mijn overleden papa. Ik ben ervan overtuigd dat hij mij kan zien vanuit de hemel. Hij zou zo fier zijn."

"De metamorfose die ik het afgelopen jaar meemaakte, was ongelooflijk. Een jaar geleden gebeurde het regelmatig dat ik op de bank zat bij Anderlecht en nu ben ik opeens de beste speler in België. Er is dikwijls gezegd dat ik niet overweg kon met trainer Ariël Jacobs, maar dat is niet waar. Ik win deze trofee ook dankzij hem en dankzij mijn ploegmaats."

Extra motivatie

Deze onderscheiding zet Suarez aan om nog harder te werken. "Het is een eer om mijn naam naast andere winnaars als Boussoufa en Jovanovic te zien staan. Ik hoop dat deze lijn zich doorzet. Deze prijs zal mij een enorme boost geven. Dat ik won op basis van één stemronde geeft mij nog meer vertrouwen. Morgen begin ik vol enthousiasme te trainen voor de topper tegen Club Brugge."

Wat de toekomst brengt, weet Suarez niet. Het enige wat lijkt vast te staan, is dat hij deze winter niet vertrekt. Anderlecht vraagt nu immers 25 miljoen euro. "25 miljoen? Fieuw, maar dat is een taak voor mijn manager. Ik wil Anderlecht nu nog niet verlaten. Ik kan alleen vertrekken door de grote poort en met een prijs. Deze club heeft mij alles gegeven."

"Ik ben in België niet alleen een betere voetballer geworden, maar ook een beter mens. Ik ben de voorbije jaren een stuk volwassener geworden en dat zal ik nooit vergeten. Ik droom er nog van om Argentijns international te worden, maar dit is tot nu toe de mooiste avond van mijn leven", zo besloot hij.

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.