Van Holsbeeck: "Enkel Aguero was beter"

DONDERDAG, 12 JANUARI 2012, 08:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met de Gouden Schoen van Matias Suarez mag Herman Van Holsbeeck zich een pluim op de hoed steken. Anderlecht ontdektde de piepjonge Argentijn immers in de Argentijnse tweede klasse. "Ons geduld met hem heeft geloond."


"Toen ik Matti als 17-jarige voor het eerst aan het werk zag in Argentinië, had ik op Aguëro na nooit een betere Argentijn live gezien", aldus Van Holsbeeck va de overwinning van zijn poulain. "We hebben dan ook 2,5 miljoen euro voor hem betaald."

"Helaas heeft Suarez toen wat aanpassingsproblemen gehad, maar nu zijn we heel tevreden dat we hem zo goed omkaderd hebben. Ik moet ook zijn vrouw Magali bedanken. Zij heeft een grote persoonlijkheid en paste zich veel beter aan het Europese leven aan dan Matias. Zij heeft haar man ook altijd aangespoord en gesteund om in België te blijven. Zonder Magali had Matias nooit zover gestaan."

De prestaties van Suarez worden ook in het buitenland opgemerkt. Van Holsbeeck beseft dit. "We gaan er nu alles aan doen om Suarez te houden in de winterstop, maar aan het einde van dit seizoen wordt het moeilijk om hem nog langer te houden."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.