"Fier mocht ik winnen als eerste Argentijn"

WOENSDAG, 11 JANUARI 2012, 13:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Matias Suarez is één van de favorieten voor de Gouden Schoen. "Natuurlijk wil ik winnen", blikt hij vooruit. "Als ik het tegendeel zei, zou ik liegen. Het zou de beloning zijn voor het werk dat ik al die jaren geleverd heb."


"Eigenlijk was dit een geweldig jaar in mijn carrière", vertelt Suarez in de kranten. "In het begin van 2011 stond ik nergens. Maar dat is ook de magie van het voetbal: het ene moment ben je nergens, het volgende ben je kandidaat voor de Gouden Schoen. Al ga ik ervan uit dat ik de trofee niet kan winnen op basis van één stemronde."

"Voor dit seizoen kreeg ik immers nog niet zoveel speelminuten en het is pas de jongste zes maanden dat ik het volste vertrouwen voel. Daarvoor toonde ik wellicht niet genoeg wat ik echt waard ben. Ik heb getoond dat alle kritiek geen steek hield. De voornaamste kritiek was natuurlijk dat ik niet in de winter kon voetballen en de koude niet verdroeg. Ik denk dat ik nu bewezen heb dat het ongegrond was."

"Odjidja bevalt me enorm"

Suarez beseft dus wel dat hij zijn stemmen maar in één ronde zal halen. Maar hij is niet de enige. Courtois en Witsel zitten in hetzelfde schuitje. "Courtois is zeker te duchten, maar je vergeet Biglia. Die miste een groot deel van de play-offs, maar was voordien heel sterk. En als de Schoen naar een keeper moet gaan, mag het Proto worden. Omdat ik hem de beste vind."

Wie zit Suarez kong als kandidaat-winnaar? "Gillet, die is uitgegroeid tot een hele belangrijke speler. En vooral ook Odjidja, een voetballer met een speelstijl die me erg bevalt. En je mag volgens mij ook Perbet niet vergeten, met alle goals die hij maakte voor Bergen."

"Hoop op nationale ploeg"

Als Suarez het straks zou halen, wordt hij de eerste Argentijn op de erelijst. "Ik geef toe dat het mij wel voldoening zou geven om de eerste Argentijn te zijn die de Gouden Schoen wint, want met Frutos en Biglia heeft België ook al andere Argentijnen leren kennen met veel klasse."

Een Gouden Schoen zou hem ook bekendheid geven in eigen land. "Ik droom ervan om Argentijns international te worden, zoals Biglia. Mijn makelaar heeft contact met bondscoach Sabella en die heeft gezegd dat ik zeker een kans zal krijgen als ik zo blijf presteren. Of de Gouden Schoen daarbij zou helpen, weet ik niet. Trouwens, in Argentinië haalde ik ooit nog een hoger niveau dan nu. Ik kan dus nog groeien."

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.