"Tevreden over Biglia, Praet en tweede helft"

DINSDAG, 10 JANUARI 2012, 08:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht versloeg gisteren Werder Bremen in een oefenwedstrijd op trainingskamp. Voor de rust kon paars-wit niet veel klaarmaken, maar na de pauze speelde het erg sterk. Biglia en Praet dirigeerden paars-wit naar de zege.


Anderlecht kon tegen Bremen geen beroep doen op Suarez (nog te vermoeid na zijn reis) en Kouyaté (ziek). Wasilewski en Deschacht begonnen aan de partij als centrale verdedigers. Voor de pauze liep het bij Anderlecht voor geen meter. Het creëerde geen enkele doelkans. Bremen deed niet veel beter, tot Rosenberg na een foute pass van Odoi alleen voor Proto verscheen en scoorde.

"Over onze eerste helft was ik helemaal niet tevreden", vertelt Ariël Jacobs in Het Laatste Nieuws. "Aan het einde van een stage speelt de vermoeidheid, maar net dan moet je het simpel houden in de balcirculatie. Dat deden we voor rust niet en zo maakten we het onszelf nodeloos moeilijk."

Tweede helft

Na de pauze onderging Anderlecht een metamorfose. Met acht nieuwe spelers liep het plots wel. Iakovenko en Kabangu waren erg bedrijvig vanop de flanken en Mbokani zorgde voor presence in de punt van de aanval. Maar het was vooral het middenveld met Kanu, Biglia en Praet dat de wedstrijd in handen nam.

Nieuwkomer Kabangu speelde simpel, maar leed amper balverlies. Hij bood Praet vijf minuten voor tijd het winnende doelpunt aan. Tien minuten eerder had diezelfde Praet Iakovenko al op weg gezet naar het eerste Anderlecht-doelpunt. De 17-jarige middenvelder bevestigde zo al het goede wat hij de afgelopen week liet zien.

"Praet, Biglia en vooral de eenvoud van ons spel na de rust stemmen me tevreden", aldus Jacobs. "Toen lieten we de bal wel vlot rondgaan. Verder hecht ik niet te veel belang aan deze oefenmatch en ben ik vooral blij dat we geen blessures hebben opgelopen."

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.