Jacobs over Kljestan, Jovanovic en Mbokani

MAANDAG, 9 JANUARI 2012, 14:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In Het Laatste Nieuws evalueert Ariël Jacobs de eerste seizoenshelft van Anderlecht. "Tegen de top zes haalden we 13 op 15", zegt hij tevreden. Verder spreekt hij ook over Sacha Kljestan, Milan Jovanovic en Dieumerci Mbokani.


"Ik vind dit een zeer mooi cijfer. Zeker als je weet dat we Genk, Brugge en Gent uit bekampten en enkel Kortrijk en Standard bij ons over de vloer kregen. Dit is iets dat je mentaal kan meenemen naar de zware maanden die we voor de boeg hebben", aldus Jacobs. "Het is wel jammer dat we tegen de nieuwkomers amper 3 op 12 haalden.

"Kljestan is belangrijke speler"

Een van de spelers die dit seizoen volledig boven water kwamen, is Sacha Kljestan. Dit verraste Jacobs wel een beetje. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik een beetje vreesde voor hem dit seizoen, omdat hij veel matchen gespeeld had met de Amerikaanse nationale ploeg en daardoor met wat achterstand begon aan de voorbereiding. Maar hij brengt de bevestiging van de kwaliteiten die we in hem gezien hadden."

"De buitenwacht spreekt vaak van 'leiders', maar ik heb het liever over belangrijke spelers. De zogenaamde 'leiders' zijn ook niet altijd degenen die het hardst roepen in de kranten, maar wel zij die door wat ze zeggen doen belangrijk zijn voor de ploeg. Ik kan zeggen dat Kljestan een belangrijke speler is voor ons."

"Mbokani staat verder dan Jovanovic"

Spelers die nog niet konden waarmaken wat van hen verwacht werd, zijn Milan Jovanovic en Dieumerci Mbokani. "We wisten waar we met hen na twee mindere jaren aan toe waren. Dieu geraakte ook nog eens snel geblesseerd aan de knie, ook Jovanovic was een tijdje geblesseerd", aldus Jacobs. "Milan heeft het nog een hele tijd goed gedaan op basis van adrenaline en het bewustzijn dat hij bij ons de kans kreeg om zich te tonen."

"Voor Dieu en Milan is het belangrijk dat ze nu een normale voorbereiding op de tweede competitiehelft hebben. Met Dieu gaat het bergop, met Milan hopen we hetzelfde te bereiken met een aangepast programma. Gelukkig begrijpt Jova het als je hem al eens een groepstraining laat overslaan. Als je dat zou doen met Wasilewski, riskeer je een tik op je neus."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.