Doelman Moutha-Sebtaoui terug bij Anderlecht

MAANDAG, 6 DECEMBER 2021, 20:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Een opvallende naam op het scheidsrechtersblad bij de U21 vandaag: die van Ilias Moutha-Sebtaoui. De doelman vertrok twee jaar geleden bij Anderlecht, zit sinds deze zomer zonder club en traint al enkele maanden mee bij de beloften. Nu heeft bij dus blijkbaar ook een aansluitingskaart getekend.

Moutha-Sebtaoui gold in zijn tienerjaren samen met zijn jaargenoot Mile Svilar (beiden zijn van 1999) als het grote Belgische keeperstalent. Op zijn 16e tekende hij een contract bij Manchester United. Toen dat drie jaar afliep, hengelde Anderlecht hem binnen. Zijn jaar bij Anderlecht werd geen succes en na één jaar vertrok hij naar Charleroi. 

De Carolo's leenden Moutha-Sebtaoui meteen uit aan het Dudelange van coach Emilio Ferrera. Hij zou er geen wedstrjid spelen en een jaar later keerde hij terug naar Charleroi. Ook na zijn terugkeer raakte de doelman bij Charleroi niet verder dan de U21. Afgelopen zomer mocht hij dan ook beschikken. Anderlecht bood Moutha-Sebtaoui een helpende hand en liet hem zonder contract meetrainen. Niet onlogisch, want bij Anderlecht speelt ook Ilias' 16-jarige broer Nail. 

Vandaag zit Moutha-Sebtaoui voor het eerst weer op de bank bij de U21. We zijn benieuwd wat de toekomst voor hem brengt.

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum