Anderlecht dankt fans: "Viering voor het voetbal"

MAANDAG, 6 DECEMBER 2021, 20:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Waar in Antwerpen en Luik tientallen supporters het voetbal ten schande maakte, toonde de fans van Anderlecht gisteren hoe het wel moest. In een bericht op zijn website bedankt paars-wit zijn supporters voor de mooie namiddag. "Het rapport van de Match Delegate omschreef het gedrag van onze fans als uitstekend", meldt paars-wit.

"Het mondmasker keurig op mond en neus. Luide gezangen en tifo's ter nagedachtenis van de bezieler van ons clublied en clubicoon, Lange Jojo. Staande ovaties voor onze eregast Remco Evenepoel, matchwinnaar Lior Refaelov en doelpuntenmaker Joshua Zirkzee. Het was een viering voor het voetbal", schrijft Anderlecht.

"RSC Anderlecht wenst haar supporters daarom uitdrukkelijk te bedanken voor de correcte naleving van de maatregelen tegen het coronavirus. De oproep van de Pro League en van onze club is duidelijk niet in dovemansoren gevallen. Dat bleek ook uit het rapport van de Match Delegate: zowel het respect voor de geldende Covid-maatregelen als de houding van onze supporters in het algemeen werd zonder meer omschreven als 'uitstekend.' Deze lijn trekken we, samen met de supporters, erg graag door in de komende wedstrijden in het Lotto Park."

"Een signaal nodig"

Anderlecht meldt verder dat het begrip heeft voor de reactie van de Pro League op de wandaden in Antwerpen en Luik gisteren, maar ook de voorbije weken en maanden. "Niettegenstaande het goede gedrag van onze supporters, is er wel degelijk een signaal nodig om dergelijke zware incidenten uit de voetbalstadions van dit land te bannen."

Bron: rsca.beanderlecht-online forum