Maak kennis met de toptalenten van Anderlecht

ZATERDAG, 7 JANUARI 2012, 19:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Zes beloftevolle jongeren maken de winterstage van Anderlecht mee. Het Laatste Nieuws sprak met hen en peilde naar hun toekomst. Allemaal willen ze het maken bij Anderlecht, al spreken sommigen wel van een uitleenbeurt.


Bryan Verboom: "Enkel uitlenen als ik speel"

"Ik ben geboren in Anderlecht, maar we zijn verhuisd naar Marcinelle, waar ik ben beginnen voetballen. Daarna heb ik van mijn achtste tot mijn zestiende bij Charleroi gespeeld. Ik ben een linksback. Mijn sterkste wapens? Mijn linkervoet, maar ook wel mijn snelheid. Fysiek zit het ook wel goed."

"Westerlo en Kortrijk willen me het komende halfjaar huren. Als dat is om te spelen, wil ik daar graag op ingaan. Anders blijf ik liever bij Anderlecht om met de A-ploeg te trainen. Ook daar leer je veel van."

Nathan Kabasele: "Ben klaar voor terugronde"

"Ik heb thuis tegen Bergen gescoord en ben tegen Graz mogen invallen, maar toen liep ik een enkelblessure op die me een maand heeft gekost. Ik denk dat ik klaar zal zijn voor de tweede ronde. Als de coach voor mij kansen ziet, dan graag. Maar anders is het misschien beter om uitgeleend te worden."

"STVV, Westerlo, Zulte Waregem en Cercle Brugge willen me een half jaar huren. Er is ook een buitenlandse club, maar ik blijf liever in België. Ik heb al veel vooruitgang gemaakt, dankzij mijn oom Mbokani, Daniël Renders én mijn mama. Ik moet wel zien dat ik niet overdrijf, zoals tegen Graz, toen ik op de bal ging staan. Maar dat is ook een beetje mijn spel."

Davy Roef: "Profcontract als ik 18 word"

"Ik heb met de club de afspraak dat ik een contract van vijf jaar zal tekenen als ik achttien word. Uit het feit dat de club mij zo’n lang contract wil geven, spreekt vertrouwen. Ik bekijk het stap voor stap. Kaminski komt volgend jaar ook naar Anderlecht, maar ik ben niet gevlucht toen dat bekend raakte."

"Mijn grote voorbeelden zijn Casillas en Van der Sar,omdat die allebei rust uitstralen Toen ik twaalf was, stelde ik me tot doel om later geld te verdelen als voetballer in tweede of derdeklasse. Dat doel is intussen verlegd naar een plaats tussen de palen in eerste klasse."

Jordan Lukaku: "Geen etappes overslaan"

"Ik zit in de moeilijkste fase voor een jongere. Dat is die van de beloften naar de A-kern én naar spelen. Velen zijn tot daar geraakt,maar niet in de finale. Maar ik ben geduldig. Als linksback is snelheid een van mijn grootste wapens, al ben ik niet zo snel als mijn voorbeeld Gareth Bale."

"Het stoort me dat ik vaak vergeleken wordt met Romelu. De ‘broer van’ zijn is nietmakkelijk, maar ik heb geen zin om een tweede François Kompany (die na omzwervingen momenteel bij tweedeklasser Brussels speelt, red.) te worden. Maar ik wil niets forceren en geen etappes overslaan."

Lamisha Musonda: "Eigen identiteit ontwikkelen"

"Ik wil een eigen identiteit ontwikkelen. Ik ben een aanvallende middenvelder, maar ik kan ook op andere posities op het middenveld spelen. Mijn idool? Biglia en alle spelers op het middenveld van Barcelona."

"Ik heb niet afgemaakt. Ik ben gestopt in mijn vijfde jaar middelbaar.Maar Anderlecht helpt me nu met lessen, zodat ik toch mijn examens zal kunnen gaan doen voor de middenjury."

Dennis Praet: "Ben aanvallender dan Biglia"

"Het is goed dat ik al voor de tweede keer mee op stage mag. Het is wel een stuk zwaarder dan wat ik gewend ben. ’s Avonds zijn we echt pompaf. De jongeren trekken hier vooral met mekaar op, maar we worden goed aanvaard door de groep. Ze geven ons ook advies."

"Het is een prachtig compliment van Biglia dat hij me als zijn opvolger ziet. Hij geeft me ook vaak raad. Maar we spelen niet helemaal op dezelfde positie, want ik ben ietsje meer aanvallend. Ik denk dat ik wel ongeveer volgroeid ben qua lengte, maar qua spierkracht moet ik nog sterker worden in de duels en ritme opdoen."

"Omwille van de combinatie school-voetbal woon ik met drie andere jeugdspelers in een huis in Anderlecht. Naast ons woont mama Iachtchouk, die ’s morgens voor ons ontbijt zorgt. ’s Avonds eten we meestal op de club. We moeten wel afwassen en het vuilnis buiten zetten. We gaan nooit weg, behalve om naar de winkel te gaan."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.