Anderlecht pas na strafschoppen voorbij Seraing

DINSDAG, 30 NOVEMBER 2021, 23:28 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zich ten koste van Seraing geplaatst voor de kwartfinale van de Beker van België. Na 120 minuten stond het 3-3. In de strafschoppenserie scoorde Anderlecht vier op vijf.

In een sfeervol Stade du Pairay toonde Seraing meteen zijn goede intenties. Dat leverde de thuisploeg al snel twee strafschoppen op. Eerst liet Magallan zich ringeloren, nadien liet Refaelov zijn voetje hangen. Maziz en Mikautadze namen beide geschenken met twee handen aan: 0-2 na een dik kwartier spelen.

Na de dubbele achterstand monopoliseerde Anderlecht de bal en plooide Seraing terug. Veel kansen leverde dat niet meteen op. Seraing zette goed druk en een te voorspelbaar Anderlecht vond amper een gaatje. Tot Mansoni zich kort voor de rust liet ringeloren door een opzittende Murillo. Die legde terug tot bij Kouamé en de Ivoriaan tikte de aansluitingstreffer in doel. En hij deed meer: twee minuten later knikte hij een afgemeten voorzet van Verschaeren lang Dietsch. 2-2 bij de rust.

Na de pauze kreeg ook Anderlecht een strafschop na een overtreding op Refaelov. De Gouden Schoen zette zich zelf achter de bal en faalde niet: 2-3. Wie dacht dat Anderlecht er nu helemaal over zou gaan, kwam bedrogen uit. De verdediging liet zich opnieuw te eenvoudig pakken en Maziz hing met zijn tweede van de avond de bordjes gelijk: 3-3. De gelijkmaker gaf Seraing opnieuw moed. We kregen een wedstrijd die goed op en neer ging met twee ploegen die op zoek gingen naar de zege. Slordigheidjes op het laatste moment verhinderden evenwel dat er grote kansen kwamen. Verlengingen dus.

Anderlecht begon gretig aan de twee keer 15 minuten extra. Verschaeren mikte de eerste kans op Dietsch. Niet veel later viel Refaelov echter uit met een blessure aan de bil. In de verlengingen stapelde Anderlecht echter de slordigheden op. Even was het nog schrikken na mistasten van Magallan, maar gelukkig kon de Argentijn er nog een hoekschop van maken. In de allerlaatste minuten ging Anderlecht dan toch nadrukkelijk op zoek naar de 3-4. Zonder resultaat.

Strafschoppen moesten een winnaar aanwijzen. De eerste drie werden gemist, maar daarna gingen ze er wel vlot in. Bij 3-3 kreeg Murillo de kans om de wedstrijd te beslissen en hij faalde niet. 3-4 en Anderlecht naar de volgende ronde.

Score: 3-3
Goal(s): 10' Maziz (1-0, pen.), 17' Mikautadze (2-0, pen.), 39' Kouamé (2-1), 41' Kouamé (2-2), 50' Refaelov (2-3, pen.), 60' Maziz (3-3)
Strafschoppen: Del Fabro (mis), Gomez (mis), Nadrani (mis), Amuzu (0-1), Sanogo (1-1), Cullen (1-2), Mikautadze (2-2), Verschaeren (2-3), Maziz (3-3), Murillo (3-4)

Seraing:Dietsch, Nadrani, Del Fabro, Faye (111' Pierrot), Bernier (61' Lahssaini), Cissé, Kilota, Poaty (7' Sambu Mansoni), Jallow (102' Sanogo), Maziz, Mikautadze
Anderlecht:Van Crombrugge, Murillo, Magallan, Hoedt, Gomez, Cullen, Kana (77' Ashimeru), Refaelov (98' Ait El Hadj), Verschaeren, Zirkzee (70' Amuzu), Kouamé

Geel: 79' Maziz, 90' Lahssaini, 118' Sanogo

Scheidsrechter: Bert Put
Stadion: Stade du Pairay