Jacobs: "Sterker zijn dan in heenronde"

DONDERDAG, 5 JANUARI 2012, 09:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs wil in het Turkse Belek de fundamenten leggen voor een ijzersterke terugronde van Anderlecht. Hij gelooft er volop in. "Biglia komt terug en het duo Jovanovic-Mbokani krijgt nu een normale voorbereiding", zo zegt hij.


Volgens Biglia's manager kan de Argentijn binnen anderhalve week al aantreden tegen Club Brugge. Jacobs is iets voorzichtiger. "Ik reken voor die match nog niet op Biglia. Ik heb niemand sneller weten terugkomen van een schouderoperatie dan Steven Defour en dat betrof tien weken. Bij Biglia zitten we nog maar aan acht weken", vertelt Jacobs in Het Laatste Nieuws.

Met een mogelijk vertrek van zijn kapitein zit Jacobs niet in het hoofd. "Dat is niks nieuws. In de zomer was het iets rustiger, maar een jaar geleden in La Manga was Galatasaray heel concreet voor Biglia. Lucas heeft toen zelf gezegd dat hij daar niet naartoe wou. Als trainer kan je daar geen rekening mee houden, want als er over veel geld onderhandeld wordt, sta je toch machteloos. Dat hebben we met Boussoufa ook meegemaakt."

"Hoop Molins snel te kunnen gebruiken"

Jacobs vindt de stage in Belek ook belangrijk voor Jovanovic en Mbokani. "Zij kunnen nu op nul starten met een voorbereiding. Je zag dat ze dat in de eerste ronde niet hadden. Mbokani raakte al snel geblesseerd. Jovanovic heeft snel gespeeld, maar kende daarna een terugval. Het is voor deze spelers belangrijk dat ze zich nu met de groep kunnen voorbereiden."

Verder hoopt Jacobs binnenkort ook over nieuwkomer Guillermo Molins te beschikken. "Ik hoop hem zo snel mogelijk te kunnen inschakelen, maar we gaan ons pas hier op stage een duidelijk beeld kunnen vormen hoe ver hij staat. In principe gaat hij alles meedoen, maar de contactelementen moet hij nog mijden. Maar hij moet hier een stap kunnen zetten. Als hij straks terugkomt en ook Biglia, moeten we sterker zijn."

"Drie weken om te kijken voor extra verdediger"

Jacobs kreeg deze winterstop nog geen volwaardige versterking. Kabangu en Mbenza zijn vooral opties voor de toekomst. "Volgens wat ik gehoord heb, zijn zij bij ons voor een proefperiode van zes maanden. Maar wij hadden die jongens uit vroegere scouting al langer op het oog. We moeten die jongens wat tijd geven."

Een nieuwe verdediger, ter vervangin van Mazuch, zou wel een optie zijn. "Maar bij Anderlecht doet de trainer de transfers niet. Sinds Kouyaté als centrale verdediger speelt, hebben we toch wel wat wisselmogelijkheden. Die club wou Mazuch blijkbaar absoluut hebben, want in de zomer kwamen zij ook al aankloppen. We hebben nu een goeie drie weken om te zien of er nog iets bij moet komen."

"Spelers moeten zelf uitmaken wat ze willen"

Ook Iakovenko en Kanu vertrekken mogelijk nog. Toch zijn ze mee op stage. Rekent Jacobs nog op hen? "Iakovenko heeft minder gespeeld, maar Kanu heb ik ingezet in een aantal belangrijke wedstrijden. Alleen zat hij voor de winterstop een paar keer niet in de selectie omdat hij ziek was."

"Er zijn een paar clubs geïnteresseerd in Kanu, maar de spelers moeten zelf uitmaken wat hun keuze is. Ik kan hen geen garanties geven dat ze gaan spelen, maar voor hetzelfde geld spelen ze zo in de Europa League of voor de titel. Spelers moeten zélf uitmaken wat zij op het oog hebben."

Bron: Het Laatste Nieuws




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.