"Wedstrijd tegen Seraing is levenbelangrijk"

ZATERDAG, 27 NOVEMBER 2021, 06:58 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Een navraag bij de supporters leert dat de meeste nog steeds het vertrouwen in Vincent Kompany uitspreken. Al stellen zij zich soms ook wel vragen bij sommige opstellingen en wissels van de coach. Maar één ding is duidelijk, de wedstrijd tegen Seraing is "levensbelangrijk".

Maarten Banck van fanclub Purple Heart durft zelfs het woord "levensbelangrijk" in de mond te nemen over de wedstrijd op Seraing in het kader van de Beker van België. "Die wedstrijd wordt nog belangrijker dan die op Charleroi. Het is de kortste weg naar Europa en het is ook al van 2015 geleden dat we nog eens in een finale hebben gestaan. Die wedstrijd is dus voor veel supporters van levensbelang."

Voorts klinkt het bij de meeste supportersclub hetzelfde, de fans hebben wel nog vertrouwen in Kompany maar die resultaten moeten nu maar eens snel gaan volgen. "We twijfelen er niet aan dat hij de juiste man op de juiste plaats is", aldus Nico Deraedt van Purple Poppies, "Wat niet wegneemt dat we ons soms toch wel vragen stellen bij zijn opstelling en keuze voor bepaalde spelers. Verschaeren en Refaelov op de bank, dat kan toch niet ?".

Head of Sports, Peter Verbeke, kan bij de supporters op heel wat bijval rekenen. "Hij is altijd eerlijk en zoekt geen excuses, zijn gedrevenheid is een verfrissing die ons allemaal meeneemt. De relatie met zijn voorgangers was doorgaans veel minder, maar de communicatie met hem en de rest van de club naar de supporters toe is heel wat verbeterd."

Samengevat: de meeste supporters hebben nog vertrouwen en geloof in Kompany al moet er nu wel eens dringend gewonnen worden en zeker komende dinsdag op Seraing, anders zou dat vertrouwen wel eens serieus kunnen keren. 

Bron: HNB (Milan Augustijns)anderlecht-online forum