Anderlecht lokt niet meer de meeste fans

WOENSDAG, 4 JANUARI 2012, 15:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na de eerste helft van de competitie staat Anderlecht slechts op de derde plaats wat betreft de toeschouwersaantallen. Met gemiddeld 22.305 kijkers per wedstrijd moet het Standard (26.450) en Club Brugge (25.126) laten voorgaan.


Anderlecht boert hiermee een stuk minder goed dan de voorbije jaren, toen het steevast dit lijstje aanvoerde. Volgens Sport/Voetbalmagazine zouden er verschillende oorzaken zijn om deze cijfers te verklaren.

Zo is er het feit dat Anderlecht pas laat wakker schoot op de transfermarkt afgelopen zomer. Op het moment dat de grote namen Jovanovic en Mbokani gestrikt werden, hadden al veel supporters beslist hun abonnement niet te verlengen.

Ook het parkeer- en mobiliteitsbeleid van de gemeente Anderlecht kan een oorzaak zijn. Langs de grote wegen rond het stadion zijn parkeermeters geïnstalleerd en kost een avondje parkeren 5 euro. Wie betrapt wordt op foutparkeren, wacht een boete van 60 euro. Tijdens de Europese thuiswedstrijd tegen Lokomotiv Moskou werden er maar liefst 600 pv's uitgeschreven.

Tot slot zouden ook de ticketprijzen zelf meespelen. Anderlecht is immers niet de goedkoopste club uit de Pro League.

Bron: Sport/Voetbalmagazine



anderlecht-online forum