Anderlecht mist kans om in top vier te duiken

ZONDAG, 7 NOVEMBER 2021, 20:24 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft vanavond met 2-0 verloren bij Antwerp. Paars-wit mist zo de kans om een sprong te maken in de rangschikking en naast Antwerp op plaats drie te komen. In een gesloten wedstrijd kon Anderlecht nooit aanspraak maken op puntengewin.

Antwerp en Anderlecht begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Pas op het halfuur schrokken we wakker toen Nainggolan snoeihard tegen de lat vuurde. Aan de overkant had Seck geluk dat een hij een voorzet net naast gleed en niet in eigen doel. 0-0 aan de rust was niet meer dan logisch.

De tweede helft begon met een grote kans voor Ait El Hadj, maar Butez redde goed. Aan de overkant schoot Frey net naast. Iets voor het uur gooide Kompany met Raman en Amuzu extra beweging in zijn aanval, maar het baatte niet. Enkele minuten later bracht Yusuf Antwerp op voorsprong. Nainggolan trapte nog een tweede keer op de lat. Anderlecht kon hier amper iets tegenover zetten.

Tien minuten voor tijd kwam Harwood-Bellis te laat en ging hij op de voet van Frey staan. Een terechte strafschop. Van Crombrugge redde zijn tweede elfmeter op rij, maar Frey was er als de kippen bij om de rebound te scoren: 0-2. In de toegevoegde tijd miste Amuzu nog een opgelegde kans voor de eerredder en trapte Cullen nog tegen de lat.