Anderlecht topleverancier voor grote competities

MAANDAG, 25 OKTOBER 2021, 22:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Slechts drie clubs die niet actief zijn in de vijf grootste competities leveren meer jeugdspelers af aan deze competities dan Anderlecht. Maar liefst dertien bij Anderlecht opgeleide spelers zijn momenteel actief in een G5-competitie. Dat becijferde het CIES Football Observatory.

Met elk 42 spelers leveren Barcelona en Real Madrid het meeste jeugdproducten af aan de vijf grootste Europese competities (Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk). Het is logisch dat ook andere clubs uit deze competities veel spelers opleiden die er aan de slag gaan.

Club die niet uitkomt in één van deze competitie en er de meeste jeugdspelers voor aanlevert, is Sporting Lissabon met 21 spelers. Daarna volgt Ajax met twintig en River Plate met veertien. Anderlecht is een mooie vierde met dertien spelers.

Als we kijken naar de 31 grootste competities van Europa, levert Anderlecht veertig spelers af. Standard doet met 42 een tikkeltje beter. Koploper in deze ranking is Ajax met 81. Daarna volgen Shaktar Donetsk (75), Sporting Lissabon, Dinamo Kiev en Dinamo Zagreb (alle drie 70).

De UEFA omschrijft een opleidingsclub als "clubs waar voetballers tussen 15 en 21 jaar ten minste drie jaar hebben gespeeld”. Het seizoen waarin spelers hun 15e en 21e verjaardag vierden, is ook inbegrepen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.