Anderlecht weet nog eens te winnen

ZONDAG, 24 OKTOBER 2021, 18:06 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft verdiend tegen rode lantaarn Beerschot gewonnen met 4-2. Dat was ondertussen ook al geleden van de uitwedstrijd in Standard. Voor rust gebeurde er weinig op de penalty na waardoor Anderlecht op voorsprong klom. Na rust bouwde Paars-wit de voorsprong uit, maar toch wist Beerschot de spanning in de wedstrijd te houden.

Voor rust beet Anderlecht lang zijn (botte) tanden stuk op Beerschot. Na een minuut miste Raman al een opgelegde kans op aangeven van Gomez, maar er was voor buitenspel gefloten. Anderlecht had balbezit, maar zoals wel vaker gebeurde daar te weinig mee. Kouamé probeerde het een paar maal en trapte als enige voor rust echt op doel rond het half uur. Vanhamel was echter bij de les. Ook Raman probeerde het enkele malen, maar zijn pogingen belandden naast en over het doel. Beerschot dreigde nauwelijks, maar tevreden kon Kompany niet zijn met de prestatie tegen de rode lantaarn. Maar op slag van rust werd het steunbeen van Ait El Hadj weggemaaid en wees Dierick naar de penaltystip. Er kwam geen VAR aan te pas en Gomez bracht Paars-wit op voorsprong. Was de ban nu gebroken door het derde opeenvolgende strafschopdoelpunt van Anderlecht?

Nu Beerschot op achterstand stond, kon het niet anders dan zijn egelstelling meer verlaten en werd het een open wedstrijd. Anderlecht zocht immers ondertussen naar een tweede doelpunt. Op hoekschop was het Raman die de thuisploeg op 2-0 kopte via een deviatie op Shanklands hoofd. Anderlecht schoot zichzelf echter weer in de voet. Na een corner kon dezelfde Shankland meteen milderen met een geplaatste kopbal.

Anderlecht moest dus opnieuw de mouwen opstropen. In minuut 64' besloot Raman nog net naast na een balverovering van Cullen, maar het was de bedrijvige Kouamé die vijf minuten later Anderlecht opnieuw een grotere voorsprong bezorgde met een laag schot. Kompany bracht bij het ingaan van het laatste kwartier drie verse krachten. Ashimeru en Zirkzee, twee van die invallers, combineerden mooi. De Ghanese middenvelder maakte er meteen 4-1 van.

Toch was de wedstrijd nog niet gedaan. Holzhauser waande zich vermoedelijk in een alpenweide toen hij alle vrijheid kreeg om Dom te bedienen die Van Crombrugge te grazen nam. Beerschot zette alles op alles om een wonderlijke terugkeer te bewerkstelligen en in de slotfase werd Magallan nog van de bank gehaald om meer zekerheid in te bouwen. Het bleef echter bij 4-2 aangezien ook Anderlecht niet kon profiteren van de ruimte die Beerschot liet.

Uiteraard zijn de drie punten verdiend en meer dan welkom na een vier op twaalf, maar defensief leek het allemaal wel erg pover na rust. Redenen voor Kompany om weer wat dingen bij te spijkeren, te beginnen voor de bekerwedstrijd van woensdag in La Louvière. Ashimeru is bijvoorbeeld een aardige voetballer, maar niet op de cruciale plaats van Olsson waar hij te veel en gevaarlijk balverlies heeft.

Score: 4-2
Goal(s): 1-0 Gomez 45+2' (pen), 2-0 Raman 54', 2-1 Shankland 55', 3-1 Kouamé 69', 4-1 Ashimeru 77', 4-2 Dom 81'

Anderlecht:Van Crombrugge, Murillo, Harwood-Bellis, Hoedt, Gomez, Olsson (73' Ashimeru), Cullen, Verschaeren, Ait El Hadj (73' Amuzu), Raman (73' Zirkzee), Kouamé (88' Magallan)
Beerschot:Vanhamel, Halaimia, Radic, Bourdin, Van Den Bergh, Pietermaat, Caicedo (81' Sanyang), Coulibaly (62' Holzhauser), Krekovic (46' Soumaré) (70' Dom), Vaca, Shankland

Geel: Caicedo 46', Halaimia 50', Ait El Hadj 59', Olsson 71', Holzhauser 83'