Najar beleeft tweede jeugd bij DC United

ZONDAG, 24 OKTOBER 2021, 08:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De carrière van Andy Najar zit weer helemaal op het juiste spoor. De Hondurees, die bij Anderlecht afgeschreven leek voor het voetbal, scheert momenteel hoge toppen bij zijn club DC United. Hij is er een sterkhouder en is zelfs opnieuw een vaste waarde bij de nationale ploeg. 

Na jaren vol blessureleed verliet Najar Anderlecht in de zomer van 2020 via de achterdeur. Hij ging aan de slag bij Los Angeles FC, maar met amper 180 speelminuten in een half jaar werd dat geen succes. Na 3,5 maanden zonder club tekende Najar in april een contract bij DC United, de club waar hij doorbrak en Anderlecht hem als 20-jarige ging halen. En dat bleek een gouden zet.

De eerst weken was hij nog invaller, maar sinds half mei stond hij al twintig competitiematchen in de basis. Twee derde daarvan speelde hij volledig. Met een doelpunt en vier assists zijn ook zijn statistieken meer dan ok. Zijn prestaties bij DC United maakten Najar ook weer international. Tijdens de interlandperiodes van september en oktober speelde hij vijf interlands, waarvan vier van de eerste tot de laatste minuut.

De wedergeboorte van Najar is de verdienste van coaches Hernan Losada en Nicolas Frutos. "Het is ongelofelijk hoe Andy uit het dal is gekropen", zegt Losada dit weekend in Het Nieuwsblad. Losada vertelt hoe Los Angeles FC hen liet weten dat Najar niet meer in capabel was voor topsport. Maar DC United gaf de Hondurees een aangepast programma en paste zijn voedingsschema aan.

Bij DC United speelt Najar in een nieuwe rol: als opkomende centrale pion in een driemansverdediging. "Een technisch vaardige centre-back van 1m70 die in balbezit mee het veld oversteekt. Dat hadden ze hier nog nooit gezien en hebben veel ploegen problemen mee", aldus Losada.

Najar heeft bij DC United nog een contract tot eind dit jaar, maar de club heeft een optie om het met twee jaar te verlengen. "Ik hoop dat we hem kunnen houden. Maar als hij zo goed blijft spelen, dan zal dat moeilijk worden", besluit Losada.



anderlecht-online forum