Argentijnse rechtsback gelinkt aan Anderlecht

ZATERDAG, 23 OKTOBER 2021, 19:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS De Braziliaanse website El Crack Deportivo schrijft dat Anderlecht zijn zinnen gezet heeft op rechtsback Marcelo Weigandt van Boca Juniors. Gezien de toon van het artikel zouden we EL Crack Deportiva durven omschrijven als een clickbait-site, maar we vermelden het bericht toch.

Weigandt is een 21-jarige rechtsback. Het voorbije jaar speelde hij op uitleenbasis bij Gimnasia, waar hij een vaste waarde was. In juli keerde hij terug naar Boca Juniors en begin september veroverde hij er een basisplaats na het uitvallen van de Peruviaan Advincula. 

Transfermarkt schat de marktwaarde van de tweevoudige U20-international op 2,5 miljoen euro. El Crack Deportivo schrijft echter dat Weigandt een van de lievelingen is van Boca-bestuurder Juan Roman Riquelme en dat zijn contract een afkoopclausule van 15 miljoen dollar bevat. Dat contract loopt nog tot 31 december 2022.

Hoe dan ook is het geen verrassing dat Anderlecht de markt afspeurt voor een extra rechtsback. Met de Panamees Amir Murillo heeft het maar één zuivere rechtsachter. Killian Sardella is zijn stand-in, maar die is van nature een centrale verdediger.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.