Kompany: "Duidelijke fout op Murillo"

MAANDAG, 18 OKTOBER 2021, 09:56 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vincent Kompany was duidelijk na de wedstrijd: "We waren niet op niveau." Daarna bleek duidelijk zijn frustratie over de partij en de prestatie van zijn team: "De groep moet duidelijk beter doen dan dit." Kompany, die normaal steeds kalm blijft, maakte zich duidelijk druk en gaf aan dat er voldoende offensieve concurrentie is in het team en dat hij selecteert op basis van het vormpeil van de spelers. Dit duidt op mogelijke wissels voor volgende match.

De coach gaf in een interview ook aan ontevreden te zijn over de beweging op het middenveld, de uitgevoerde pressing, de manier waarop spelers de ruimte zochten en de penetratie in de rug van de verdediging van de tegenstander. "Maar als trainer ben ik daarvoor verantwoordelijk", voegde hij nog toe.
 
Tenslotte ging het ook over de scheidsrechterlijke beslissingen: "Ik begrijp de frustratie bij STVV over de eerste penalty, maar die voel ik ook bij de tweede goal van hun. Er wordt een duidelijke fout gemaakt op Amir Murillo waardoor er gescoord kan worden. Waarom komt de VAR niet tussen om dat foutieve block aan te geven?"



anderlecht-online forum