Nmecha verklaart liefde aan Anderlecht: "I'm a big fan"

ZONDAG, 17 OKTOBER 2021, 08:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Enkele maanden na zijn vertrek bij Anderlecht is Lukas Nmecha paars-wit niet vergeten. Op Instagram post hij regelmatig filmpjes om zijn oude club succes te wensen en in Het Laatste Nieuws verklaart hij dit weekend zijn liefde. "Meestal heb je voor je ex-clubs sympathie, maar Anderlecht is anders. I'm a big fan."

Nmecha noemt Anderlecht het echte begin van zijn carrière. "Nooit eerder had ik zo een familiale sfeer meegemaakt", vertelt Nmecha. Volgens de Duitser is het in het voetbal gebruikelijk dat spelers hopen op een misstap van hun directe concurrent binnen het team, maar bij Anderlecht is dat niet zo. "Zelfs wie op de bank zat, wilde het beste voor wie wel speelde."

"Jeugdwerking benadert perfectie"

Het Anderlecht van vorige seizoen gaf heel wat jeugdspelers kansen. "De manier waarop Anderlecht aan jeugdwerking doet, benadert de perfectie", vindt Nmecha. De spits vindt het jammer dat jongens als Doku zo snel vertrokken zijn. "Als die wat langer zou gebleven zijn, hij zou alles kapot gespeeld hebben." 

Ook Amuzu en Ait El Hadj bekoren Nmecha enorm. Die laatste is volgens Nmecha één van de grootste talenten met wie hij al samenspeelde. "Vandaag is hij de beste, morgen lijdt hij te gemakkelijk balverlies", zegt Amuzu wel. Hij vindt hen allebei nog iets te wisselvallig. "Maar ze komen er sowieso."

"Ik wil naar het WK in Qatar"

Nmecha was graag gebleven, maar een hoger doel belette dat. "Ik zou graag op het WK in Qatar geraken, maar daarvoor moet ik in de Bundesliga of Premier League spelen", weet hij. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.