Kompany: "Structureel plan belangrijker RSZ hervorming"

VRIJDAG, 15 OKTOBER 2021, 17:01 - Skyhawk
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De nieuwe regels met betrekking tot de RSZ zullen het niveau van onze competitie op lange termijn niet schaden. Dat is wat Vincent Kompany vandaag verklaarde op de persconferentie. De coach hoopt op een structureel plan, waarin ontwikkeling van jongeren en verbeterde infrastructuur centraal staan.

De vrees bestaat dat de verhoogde RSZ bijdrage het Belgische voetbal een stap achteruit zet op het internationale niveau. "We mogen hiervoor niet blind zijn, maar ik ben optimistisch op lange termijn. Er zijn dossiers met vele grotere impact dan deze nieuwe belastingsregeling. De jeugd is de toekomst en hun ontwikkeling staat centraal. Daarmee kunnen we een serieuze stap vooruit zetten."

Kompany doelt vooral op de aanwezigheid van de U23 ploegen in 1B. "Een uitstekende beslissing", klinkt het. "Die gasten gaan bakken ervaring opdoen en meer competitief worden in 1A. We hebben een groot aantal talenten in België. Doku, Sambi Lokonga en anderen zijn doorgebroken, zelfs zonder grote budgetten er tegenaan te gooien. Het doet deugd dat dit gebeurt in deze financieel moeilijke tijden."

"Maar we hebben nieuwe stadions nodig. Alles gaat samen met een structureel plan. Ik ben ervan overtuigd dat het Belgisch voetbal met een goed langetermijnplan versterkt uit deze periode zal komen en dat we binnen 10 jaar niet slechter af zijn dan vandaag."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.