Anderlecht wint verdiend maar met moeite

MAANDAG, 19 DECEMBER 2011, 09:20 - Garrincha

Een doelpunt van invaller Dieumerci Mbokani acht minuten voor tijd bezorgde Anderlecht de winst tegen Lokeren. Guillaume Gillet had paars-wit voordien twee keer op voorsprong gebracht, maar Lokeren kwam telkens langszij.

Anderlecht begint tegen Lokeren met dezelfde elf als woensdag tegen Lokomotiv Moskou. Aanvankelijk loopt het vrij stroef en kan enkel Jovanovic dreigen met een hard schot dat sterft op de vuisten van Copa. Ook met een pegel van Marecek heeft de Lokerse doelman enige moeite.

Zeven minuten voor de rut is het plots raak. Copa redt eerst op een poging van Canesin maar Gillet tikt de rebound binnen. Niet veel later werkt Suarez de 2-0 in doel op voorzet van Canesin, maar het doelpunt wordt onterecht afgekeurd voor buitenspel.

Na de pauze zorgt Lokeren voor het eerste gevaar via Tshimanga. Vijf minuten later stellen de bezoekers toch gelijk. De Ceulaer verwerkt een goede actie van Mokulu in doel. Niet veel later verschijnt Marecek alleen voor Copa, maar hij trapt over. Wat de Tsjech niet lukt, kan Gillet wel. Met een achterwaartse kopbal werkt hij voorzet van Wasilewski in doel.

Intussen is het hevig beginnen sneeuwen en is Mbokani in het veld gekomen voor Marecek. In plaats van het helemaal af te maken, incasseert Anderlecht opnieuw een domme gelijkmaker. Kljestan mist zijn interceptie en Mokulu trapt de 2-2 voorbij Proto. Uiteindelijk trekt Anderlecht toch de overwinning naar zich toe. Mbokani deponeert een corner via Lokeren-speler Fevang in doel.

Score: 3-2
Goal(s): 38' Gillet 1-0, 55' De Ceulaer 1-1, 62' Gillet 2-1, 77' Mokulu 2-2, 82' Mbokani 3-2

Anderlecht:Proto, Wasilewski, Kouyate, Juhasz, Safari, Gillet, Kljestan, Marecek (65' Mbokani), Canesin, Jovanovic, Suarez (89' Odoi)
Lokeren:Tiko, Maric, Taravel, Tshimanga, Persoons, Leko (76' Patosi), Overmeire, Mokulu (81' Fevang), Finnbogason (66' De Bock), De Ceulaer

Geel: 51' Marecek, 90' Tshimanga, 90+3' Taravel