Goede match levert slechts draw op

ZONDAG, 3 OKTOBER 2021, 15:36 - TCV

WEDSTRIJDEN De topper tussen Anderlecht en Brugge is op 1-1 geëindigd. Paars-wit speelde goed, maar net zoals vorig weekend ontbrak het aan efficiëntie voor rust. Door defensief geknoei klom Brugge op voorsprong en Van Crombrugge kwam nog enkele malen goed tussenbeide. Na rust bleef Anderlecht af en toe prikken, maar echt grote kansen bleven uit. Invaller Raman scoorde vanuit een scherpe hoek alsnog de gelijkmaker en bezorgde Anderlecht een verdiend punt.

Anderlecht startte sterk en binnen de minuut kon Zirkzee koppen, maar de kopbal van Nederlander miste richting. Even later bediende Zirkzee Refaelov, maar de Gouden Schoen aarzelde te lang. Na een kwartier kwam Brugge in de wedstrijd en kreeg het een doelpunt op een gouden bord voorgeschoteld. Na nutteloos gebrei achteraan verloor Van Crombrugge het overzicht en in plaats van de bal gewoon weg te trappen, belandde het leer in de voeten van Rits die simpelweg de 0-1 scoorde. Anderlecht reageerde echter meteen. Verschaeren kapte twee spelers en Mignolet uit, maar de doelman stak zijn hand nog net ver genoeg uit. Een minuut later zonderde Refaelov Verschaeren alleen voor het Brugse doel af, maar de Paarswitte nummer 51 besloot net naast. Nadat ook Refaelov een grote kans niet kon benutten, kwam Brugge weer opzetten.

Van Crombrugge hield Vanaken na een half uur van de 0-2 met een knappe redding. Daarna moesten Gomez en opnieuw Van Crombrugge ingrijpen om Sowah van respectievelijk een kans en een doelpunt te houden. Anderlecht was nog een keer gevaarlijk voor rust, maar Zirkzee en Harwood-Bellis hinderden elkaar op een stilstaande fase. In een eerste helft waarin snel werd gespeeld, was Anderlecht goed en kreeg het voldoende kansen om meer dan eens te scoren. Buiten het doelpunt in geschenkverpakking was Brugge ook nog enkele malen zeer gevaarlijk.

Anderlecht bleef na rust behoorlijk spelen en het kon af en toe prikken uitdelen, maar Brugge hield de wedstrijd onder controle. Verschaeren trapte enkele malen op doel en ook Amuzu besloot eens naast, maar de grote kansen bleven uit. Een kwartier voor tijd bediende Amuzu de ingevallen Raman op maat. Sobol dekte aan de verkeerde kant en terwijl Mignolet een voorzet verwachtte, schoof Raman de bal zelf in doel. Anderlecht kreeg terug meer vertrouwen. Mignolet stond pal toen Murillo voor hem verscheen, tien minuten na de gelijkmaker. De brandstof was echter op bij beide elftallen en zo eindigde de topper in een gelijkspel.

Vandaag had Anderlecht zeker kunnen winnen van Brugge, maar het miste te veel kansen voor rust en het deed zichzelf bijna de das om door een blunder. Gelukkig kon Raman in een tweede helft met minder kansen Anderlecht alsnog op gelijke hoogte brengen. Anderlecht speelt dus voor de derde maal na elkaar gelijk en blijft hangen in het peloton. In de volgende wedstrijden zal het meer moeten ambiëren om de aansluiting met de top-4 niet te verliezen.