"Verschaeren oproepen is denken op lange termijn"

ZATERDAG, 2 OKTOBER 2021, 12:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Al twee jaar maakt Yari Verschaeren bijna elke keer deel uit van de ruime selectie van de Rode Duivels. Omdat hij bij Anderlecht niet altijd speelt, laat staan uitblinkt, krijgt bondscoach Roberto Martinez hier soms kritiek op. In Het Laatste Nieuws legt Martinez vandaag uit waarom hij Verschaeren er telkens bijneemt.

Volgens Martinez is het niet alleen zijn taak om op korte termijn resultaten te halen, maar ook om op lange termijn te denken. De tiendaagse periode die de Duivels meestal samen zijn, zijn volgens Martinez van goudwaarde voor jongens als Verschaeren. "Als ik hem hiervoor niet meer zou oproepen, dreigt hij te veel achterstand op te lopen en kan je hem finaal kwijt geraken voor de nationale ploeg", aldus de bondscoach.

Martinez verwijst naar Leandro Trossard. Er ook altijd bij, zelden spelend, maar tegen Estland in september wel een uitblinker. Volgens Martinez kon dat omdat hij er voordien telkens bij was en op training zich de concepten van het elftal eigen gemaakt heeft. "Als hij dan moet spelen, zit hij in een vertrouwde omgeving."

De bondscoach ziet in Verschaeren dus één van de sterkhouders voor de toekomst. "In 2019, toen ik hem erbij haalde, was hij de meest indrukwekkende jonge speler met wie ik ooit werkte." Volgens Martinez is Verschaeren een speler die tactische zaken vlot oppikt én uitvoert. "Hij heeft ook de uitzonderlijke kwaliteit om met de bal aan de voet en de rug naar de tegenstander weg te draaien."

"Maar", zo besluit Martinez, "hij moet wel spelen nu."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.