Contract Dendoncker aangepast om Henrotay te laten cashen

ZATERDAG, 25 SEPTEMBER 2021, 20:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het voormalige Anderlecht-bestuur had spelersmakelaar Christophe Henrotay 3 miljoen euro beloofd als de club verkocht zou worden. Ook al zou hij er zelf niets mee te maken hebben. Twee miljoen euro wilde het bestuur laten betalen door Marc Coucke en dit door het contract van Leander Dendoncker (frauduleus?) aan te passen.

Bij de verkoop van de club kreeg Henrotay één miljoen euro van Roger Vanden Stock en co. De overige twee miljoen moest uit de portefeuille van de nieuwe eigenaar komen. Hoe? Door het contract van Leander Dendoncker aan te passen. Initieel zou Henrotay een percent krijgen, maar via een geantidateerd document werd kwam er 2,4 miljoen euro te staan.

Waarom claimde Henrotay die drie miljoen? Toen het bestuur de club ging verkopen, verzocht het Henrotay om een koper te vinden. Henrotay kwam met de Oezbeek Usamov op de proppen, maar die haakte af. Daarna droeg Henrotay Paul Gheyssens voor, maar na het debacle rond het Eurostadion moest Anderlecht niets van hem weten. Het oude bestuur verkocht de club finaal aan Marc Coucke, ook al bood die minder. Coucke was niet aangebracht door Henrotay. De aandeelhouders vonden evenwel dat Henrotay toch recht had op zijn commissie.

Die commissie is één van de zaken die het parket nu onderzoekt. Het gerecht vraagt zich af of een deel van dat geld niet verdoken is teruggevloeid naar bepaalde verkopers.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.