Anderlecht gaat Brusselse jeugd ondersteunen

VRIJDAG, 3 SEPTEMBER 2021, 14:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Samen met voetbalclub BX Brussels en Telenet lanceert Anderlecht een nieuw sociaal initiatief om de Brusselse jeugd te ondersteunen. De drie partners willen via vier pijlers Brusselse jongeren helpen om zich op én naast het veld te ontwikkelen. Deze pijlers zijn inclusie via sport, more girls in football, professionele inclusie en digitale inclusie.

Een eerste concrete actie vindt nu zondag al plaats. Aan de terreinen van BX in Anderlecht opent een klaslokaaltje met internetverbinding waar jeugdspelers van BX kunnen studeren. In samenwerking met nog andere partners zullen jongeren er ook hun talenten kunnen aanscherpen op het vlak van digitale vaardigheden, taalkennis en ondernemerschap.

Het project loopt voorlopig voor drie jaar. Anderlecht-CEO Jos Donvil gelooft in de meerwaarde. "We hebben ons als club altijd al geëngageerd om de Brusselse jeugd te ondersteunen. Dat engagement wordt nu versterkt dankzij de expertise van BX en de belangrijke rol die zij in de Brusselse gemeenschap spelen", aldus Donvil. 

BX is de voetbalclub die Vincent Kompany in 2013 in Brussel opstartte als sociaal project. Verdeeld over vier locaties telt ze al meer dan 1.300 voetballertjes. 



anderlecht-online forum