Anderlecht pakt gelijkspel, maar mist zege in dolle slotfase

DONDERDAG, 19 AUGUSTUS 2021, 22:17 - Garrincha

WEDSTRIJDEN In een zinderende wedstrijd heeft Anderlecht 3-3 gelijk gespeeld tegen Vitesse. Voor de rust had een veel beter Anderlecht de partij altijd moeten afmaken. Finaal mocht het nog tevreden zijn wanneer Verschaeren in minuut 91 de gelijkmaker scoorde. Waarna Refaelov nog een strafschop miste.

Van bij de aftrap toonde Anderlecht zijn goede intenties. Na tien minuten resulteerde dat in het openingsdoelpunt van Raman. Gomez met de voorzet, Amuzu die het kopbalduel won en Raman die goed stond om de rebound van Amuzu's poging tegen de touwen te duwen. Niet veel later kreeg Raman al de kans op 2-0, maar de Vitesse doelman redde. Anderlecht heer en meester.

Gaandeweg schakelde paars-wit een versnelling lager. Darfoleu eerst met de kopkans. Op het halfuur had Van Crombrugge geen verhaal op een volley van Dasa. Een wereldgoal en 1-1. Paars-wit reageerde opnieuw via het duo Amuzu en Raman, de twee gevaarlijkste jongens. Amuzu met de uitstekende voorzet en Raman tikte de 2-1 binnen. Op slag van rust kreeg de Gentenaar de kans op 3-1, maar via doelman Schubert belandde zijn poging tegen de paal.

De tweede helft begon dramatisch voor Anderlecht. Hoedt gaf Frederiksen te veel ruimte en die trapte de bal in de rechter benedenhoek: 2-2. Vijf minuten later kwam Gboho dicht bij de 2-3, maar zijn knappe dribbel resulteerde niet in een doelpunt. Anderlecht haalde niet meer zijn niveau van voor de rust en tot overmaat van ramp zette Tannene de bezoekers zelfs op voorsprong na gestuntel van Hoedt en zwak reageren van Gomez: 2-3.

Via kopballen van Delcroix en Thelin zoekt Anderlecht de gelijkmaker, maar veel gevaar leveren ze niet op. Intussen verzamelt Vitesse een handvol gele kaarten. Totaal onverwacht lukte invaller Verschaeren in de 91e minuut de gelijkmaker met een knap schot. En het leek nog beter te worden wanneer paars-wit een minuut later een strafschop kreeg voor een fout op Gomez. Refaelov trapte echter snoeihard tegen de lat.

Zo eindigde deze boeiende partij waarin we een Anderlecht met twee gezichten zagen op 3-3. Gelukkig voor paars-wit tellen de uitdoelpunten sinds deze voetbaljaargang niet meer dubbel. De opdracht voor volgende week in Arnhem is duidelijk: winnen. En of het gebeurt in 90 minuten, 120 minuten of na strafschoppen, dat maakt allemaal niet uit.

Score: 3-3
Goal(s): 10' Raman (1-0), 31' Dasa (1-1), 34' Raman (2-1), 46' Frederiksen (2-2), 73' Tannane (2-3), 90+1' Verschaeren

Anderlecht:Van Crombrugge, Murillo, Delcroix, Hoedt, Gomez, Cullen, Olsson, Refaelov, Amuzu (69' Ashimeru), Raman (83' Verschaeren), Zirkzee (69' Thelin)
Vitesse:Schubert, Hajek, Dasa, Wittek, Oroz, Bero, Bazoer, Tronstad, Gboho (90+2' Vroegh), Darfalou (85' Buitink), Frederiksen (66' Tannane)

Geel: 25' Bazoer, 43' Cullen, 66' Schubert, 73' Tannane, 76' Dasa, 85' Darfalou, 88' Wittek, 89' Buitink, 90+7' Thelin

Scheidsrechter: Duje Strukan (Kro)
Stadion: Lotto Park