Van Holsbeeck praat over wintertransfers

WOENSDAG, 30 NOVEMBER 2011, 10:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Bij het vertrek naar Griekenland sprak manager Herman Van Holsbeeck ook over de mogelijke wintertransfers. Hij had het over Töszér, Tshimanga, De Sutter, Marecek, Chatelle, Reynaldo en Suarez.


Over Daniel Töszér en Dereck Tshimanga

Voorzitter Roger Vanden Stock reageerde als eerste op de vraag over de interesse voor Töszér. "Ik praat liever niet over spelers van. Of Tözser Biglia kan vervangen? Daar heb ik mijn idee over."

Van Holsbeeck wou wat meer kwijt. "Het is positief dat Roland een toekomst bij Anderlecht niet uitsluit. Wat Tözser betreft, gaf Juhasz een goeie voorzet. Hij is een interessante speler die einde contract is. Maar we volgen veel goeie voetballers. Tshimanga van Lokeren kennen wij ook, maar er is niets concreet."

Over Matias Suarez

Suarez wordt in Turkije gelinkt aan Galatasaray, maar de Turkse club informeerde tevergeefs bij Anderlecht. "Ik kreeg inderdaad een telefoontje", aldus Van Holsbeeck. "Maar wij willen kampioen spelen, Europees presteren en ons kwalificeren voor de Champions League. Wie onze toppers in januari wil, zal extra miljoenen op tafel moeten leggen. We willen iedereen houden."

Over Tom De Sutter

"Sutter naar een titelconcurrent? We zijn niet gek", aldus Van Holsbeeck over de vermeende interesse van Club Brugge en AA Gent. "Als de concurrentie Tom wil halen, zullen ze onze prijs moeten betalen. Ik ben ervan overtuigd dat ze bij Gent niet meer geïnteresseerd zullen zijn in De Sutter als ze zijn transferprijs zien. Club Brugge? Dat weet ik niet."

Ook voorzitter Vanden Stock ziet De Sutter liefst van al blijven. "Hij is één van mijn lievelingsspelers. Als hij zo weinig speelt, begrijp ik wel dat Tom wil vertrekken, maar ik ga hem proberen te overtuigen om te blijven. Mbokani is veel geblesseerd en is een moeilijke mens. En als Suarez deze zomer vertrekt, wat dan?"

Over Chatelle, Reynaldo en Marecek

Voor een aantal jongens is een (tijdelijk) vertrek in januari wel bespreekbaar. "We zullen zien wie we kunnen uitlenen", aldus Van Holsbeeck. "De situatie van Chatelle bekijken we in januari. Reynaldo toont niet de mentaliteit om zich in de ploeg te knokken en de situatie van Marecek gaan we objectief analyseren."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.