Anderlecht op automatische piloot naar volgende ronde

DONDERDAG, 12 AUGUSTUS 2021, 22:04 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Zonder veel moeite heeft Anderlecht zich geplaatst voor de volgende ronde van de Conference League. Amuzu en Verschaeren zetten het overwicht van paars-wit om in een geruststellende voorsprong, de eerreddende 2-1 was louter voor de statistieken.

Met de ruime 0-3-bonus van vorige week op zak liet coach Vincent Kompany enkele jongens rusten. Zo kreeg onder meer Ait El Hadj zijn kans. Die startte goed en gretig, maar deemsterde nadien een beetje weg. Zoals verwacht was de bal en het overwicht voor Anderlecht. Tot veel uitgespeelde kansen leidde dat niet. Raman vond eerst nog doelman Sherri op zijn weg, maar nadien bereikte zijn bal wel Amuzu en die zette de 1-0 op het bord. Met die stand gingen we ook de rust in.

Na de pauze mochten ook Gomez en Olsson rust nemen. Zo kregen Mykhaylichenko en Kana elk nog een halve wedstrijd. Anderlecht schakelde na de pauze een versnelling terug en zo kreeg Laçi enkele kleine mogelijkheden. Twintig minuten voor tijd stelde Verschaeren evenwel de overwinning veilig. De invaller verzilverde een dieptebal van de sterk spelende Cullen. Vijf minuten voor tijd zorgd Lushkja met een knap schot voor de eerredder.

Anderlecht gaat zo vlot door naar de vierde en laatste voorronde. Daar wacht het Ierse Dundalk of het Nederlandse Vitesse. Enig smetje: paars-wit pakte na de drie vorige week vanavond vier gele kaarten.