Juhasz hoopt op Tözsér bij Anderlecht

DINSDAG, 29 NOVEMBER 2011, 09:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Als het van Roland Juhasz afhangt, verhuist Daniel Tözsér binnenkort van Genk naar Anderlecht. "Als Biglia vertrekt, is Tözsér de geknipte man om hem te vervangen", zo vindt Juhasz, die hiervoor zelfs bij Anderlecht wil blijven.


Afgelopen zomer liep Juhasz een transfer naar Glasgow Rangers mis. De frustratie van toen lijkt nu vergeten. "Ik droom nog steeds van een grotere competitie, maar voorlopig ligt mijn toekomst bij Anderlecht en al zeker als mijn landgenoot Daniel Tözsér hier volgend jaar zou spelen", zo vertelt de Hongaar.

"Hij is een goede vriend en ik heb hem al gezegd dat Anderlecht een uitstekende club zou zijn voor hem. Hij is einde contract bij Racing Genk en kan dus al zijn opties rustig afwegen, maar dat de kampioen zich rechtstreeks plaatst voor de Champions League is voor hem misschien een extra motivatie om de stap naar Anderlecht te zetten."

"Als Lucas vertrekt, is Daniel de geknipte persoon om hem te vervangen. Hij zou een uitstekend duo vormen met Sacha Kljestan. Ik vind dat Tözsér de laatste jaren enorm veel vooruitgang heeft geboekt. Hij is gegroeid als leider, vandaar ook dat hij kapitein is bij Genk", aldus Juhasz.

Sterke verdediging

Intussen is Juhasz opnieuw aan een sterk seizoen bezig bij Anderlecht. In de competitie slikte het slechts 13 doelpunten en ook Europees houdt de defensie goed stand. Juhasz benadrukt ook de prestaties van Cheikhou Kouyaté hierin. "Cheikhou heeft al de kwaliteiten om het te maken als centrale verdediger. Hij zal een grotere carrière maken in de verdediging dan op het middenveld."

Donderdag mag het duo zich opnieuw bewijzen in Europa tegen AEK Athene. "De kwalificatie zo snel mogelijk veiligstellen was stap één. Nu moeten we volop voor groepswinst gaan om bij de loting voor de volgende ronde de andere groepswinnaars en de beste derdes uit de Champions League te ontlopen."

Bron: De Morgen, Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.