Staking bedreigde even AEK Athene - Anderlecht

DINSDAG, 29 NOVEMBER 2011, 08:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het zag er gisteren even naar uit dat AEK Athene - Anderlecht donderdag niet kon doorgaan wegens een algemene staking in Griekenland. Anderlecht kreeg echter in de late namiddag echter bericht dat de match gewoon kan doorgaan.


De Uefa zocht gisteren naar alternatieven voor als de match niet kon doorgaan. Optie één was dat de wedstrijd deze week niet zou gespeeld worden. Optie twee bestond erin dat zou worden uitgeweken naar een plaats buiten Griekenland. Bij optie drie zou de wedstrijd één dag worden uitgesteld, tot vrijdag dus.

Deze laatste optie hield echter ook een dreiging in voor de competitiewedstrijd van zondag tegen OH Leuven. Het reglement zegt immers dat er 48 uur moet zijn tussen twee wedstrijden. Gelukkig voor Anderlecht zal de staking in Griekenland het Europees programma niet in de war sturen. Toch was paars-wit op het ergste voorbereid en had het al een extra overnachting in Athene geregeld.

Niet alleen de staking in Griekenland bezorgde Anderlecht zorgen. Vrijdag vindt er in België een staking plaats en omdat Anderlecht in de nacht van donderdag op vrijdag naar België terugvliegt, werd er even gedacht om op een buitenlandse luchthaven te melden. Paars-wit kreeg echter het geruststellende bericht dat de luchthaven van Zaventem geen last zal ondervinden van de staking.

Bron: De Morgen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.