Refaelov dirigeert Anderlecht naar ruime zege

DONDERDAG, 5 AUGUSTUS 2021, 20:58 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft zijn terugkeer in Europa gevierd met een 0-3-overwinning bij het Albanese Laçi. Groots was het voetbal van paars-wit niet, maar nieuwkomer en Gouden Schoen Lior Refaelov strok zijn ploeg over de streep met twee assists en een doelpunt.

In een warm Tirana begon Anderlecht zoekend. Het balbezit was er, maar tot veel leidde het niet. Verder dan een geblokt schotje van Raman was Anderlecht nog niet gekomen toen Refaelov kort voor het half uur een hoekschop tot bij Delcroix trapte. De verdediger liep met zijn knie de bal in doel: 0-1. Kort voor de rust zwiepte diezelfde Refaelov een hoekschop op het hoofd van Hoedt en die kopte de 0-2 centraal in doel.

Na de pauze was het meesterschap van Anderlecht duidelijker. Raman en Refaelov misten eerst nog twee kansen, maar op het uur zorgde de Gouden Schoen toch voor de 0-3. De Albanezen gaven hem te veel ruimte, waarna Refaelov droog in de linker benedenhoek stapte. Een kwartier voor tijd mocht nieuwkomer Zirkzee debuteren. Bijna scoorde hij, maar zijn poging belandde op het dak van het doel.

Anderlecht voetbalde de partij relaxed uit en mag zich al opmaken voor de volgende ronde.

Score: 0-3
Goal(s): 27' Delcroix (0-1), 42' Hoedt (0-2), 61' Refaelov (0-3)

Laçi:Sherri, Ignjatovic, Malota, Velija, Roganovic, Zarubica, Ardit Deliu (87' Arber Deliu), Lushkja (87' Sulovari), Qato (46' Zulfiu), Ademi (70' Ziko), Guindo (79' Prengaj)
Anderlecht:Van Crombrugge, Harwoord-Bellis, Hoedt, Delcroix (87' Murillo), Sardella, Cullen, Olsson (62' Ashimeru), Gomez (73' El Hadj), Refaelov, Verschaeren, Raman (62' Zirkzee)

Geel: 21' Olsson, 38' Ademi, 77' Ashimeru, 86' Harwood Bellis
Rood: /

Scheidsrechter: José Maria Sanchez (Spa)
Stadion: Elbasan Arena

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum