Sterckx: "Ik ben topfit en wacht op mijn kans"

VRIJDAG, 25 NOVEMBER 2011, 11:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht trekt morgen naar Zulte Waregem en daar aan de Gaverbeek speelt ook huurling René Sterckx. Vorig seizoen viel hij in november uit met een zware knieblessure, maar nu is hij weer paraat. "Ik wil terug op dat veld staan."


Sinds anderhalve maand traint Sterckx weel op volle kracht mee bij Zulte Waregem. Zich terug in de basiself knokken lukte nog niet, maar door de schorsing van Delaplace hoopt hij tegen Anderlecht zijn kans te krijgen.

"Ik voel me topfit en sta dus zeker klaar om mijn kans te grijpen indien die mij geboden wordt", zegt Sterckx in Het Laatste Nieuws. "Iedere training voel ik me beter en er steekt duidelijk een opwaartse spiraal in mijn vormpeil. Ook mentaal sta ik op scherp en het is nu aan de trainer om te beslissen of hij mij in de ploeg dropt."

"Dat ik niet van de bank raak, ontgoochelt me. Ik ben er nu twintig en wil dus op dat veld staan. Vooral omdat ik weet dat ik het niveau aan kan."

Speciale match

De wedstrijd tegen Anderlecht is voor Sterckx een speciaal duel. "Ik heb er gedurende elf jaar de jeugdrangen doorlopen en ik heb een nog lopend contract in het Vanden Stockstadion", aldus Sterckx, als achtjarige overgenomen van Strombeek. "Vanzelfsprekend wil je je dan bewijzen tegen de club die je uitleent. Maar goed, we zien wel welke de plannen van de coach zullen zijn."

"Als we morgen punten willen halen, zullen we wel voluit onze kans moeten gaan. Als we te afwachtend zouden voetballen, dan zal Anderlecht op onze helft kunnen bivakkeren en dan scoren ze zeker. Maar wij kunnen ze zeker pijn doen."



anderlecht-online forum