Badibanga: "Blessure heeft me veel geleerd"

WOENSDAG, 23 NOVEMBER 2011, 11:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ziguy Badibanga kwam zondag voor het eerst sinds de kraakbeenblessure die hij in mei opliep opnieuw in actie voor Anderlecht. "Ik was niet verbaasd dat ik mocht starten", aldus Badibanga, die hoopt op een nieuwe start.


"De plaats was vrij en ik ben blij dat de trainer me een kans heeft gegeven. Het was niet mijn eerste basisplaats, maar wel de eerste keer dat ik 90 minuten mocht blijven staan", zo vertelt Badibanga. "Dat deed deugd. Ik heb twee goede matchen gespeeld met de nationale beloftenploeg en de club heeft me daarvoor beloond. Het is daar ook dat ik ritme en het nodige vertrouwen heb opgedaan."

Dat Badibanga zich goed voelt bij de Jonge Duivels, blijkt ook uit het feit dat hij al verschillende uitnodigingen van de Congolese nationale ploeg weigerde. "Als de bondscoach mij op een dag belt, zeg ik meteen ja. Ik voel me Belg en leerde hier alles."

Blessure

Vorig seizoen mocht Badibanga geregeld invallen. Tot hij zich tegen Standard zwaar blesseerde. "Ik was toen echt in topvorm, maar ongeluk maakt nu eenmaal deel uit van het leven. Het was een lange en moeilijke weg terug. Mijn moeder, twee broers en vrienden waren een grote hulp door me te blijven steunen."

"Er kwam ook nog eens bij dat ik nog steeds pijn had toen ik terugkwam. Het is een blessure die veel tijd nodig heeft, je mag niet te snel gaan. Ik ben geduldig geweest en heb hard gewerkt. Nu is het over en kijk ik vooruit. Deze blessure heeft me veel geleerd."

Slagen bij Anderlecht

Zaterdag viert Badibanga zijn twintigste verjaardag. Hij staat dus stilaan voor de periode van de waarheid. "Ik heb nu vooral speeltijd nodig. Als ik die niet krijg, is het mogelijk dat ik in de tweede seizoenshelft uitgeleend word, om dan sterker terug te komen als titularis."

"Maar als ik kan spelen, dan is er geen reden om Anderlecht te verlaten. Het liefst van al blijf ik immers bij Anderlecht. Mijn manager heeft dat ook met Van Holsbeeck besproken. Eind 2009 heb ik een concreet voorstel gekregen van het Franse Lille en vorig jaar was er ook al verregaande interesse van De Graafschap, maar telkens koos ik ervoor om bij Anderlecht te blijven. Het is hiér dat ik wil slagen."

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws, La Dernière Heure



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.