Anderlecht strandt op 1-1 in Eupen

ZATERDAG, 31 JULI 2021, 22:52 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft na twee speeldagen slechts 1/6 na duels tegen Union en Eupen, wat ruim onvoldoende is. De 1-1 eindstand stond al bij de rust op het bord. Anderlecht begon opnieuw zonder echte aanvallers en pas na de invalbeurt van Refaelov, diep in de tweede helft, begon het wat beter te draaien. Paars-wit had kunnen winnen, maar ook Eupen trof tweemaal de lat na rust.

Anderlecht, nog steeds zonder echte spits(en), werd al na anderhalve minuut gewaarschuwd. Prevljak kreeg een schietkans, maar Van Crombrugge redde. Paars-wit kwam voor het eerst opzetten na zeven minuten, maar Murillo werd gestuit. Mogelijkheden waren zeer schaars. Anderlecht had het balbezit en bleef vaak eindeloos breien, maar Eupen dreigde wel het vaakst. Enkele slordigheden bij Anderlecht zorgden voor (overbodig) gevaar. Een afgeweken bal moest zo door Van Crombrugge worden gestopt.

Anderlecht geraakte maar niet aan kansen totdat Murillo Amuzu aanspeelde. Zijn schuin schot werd door doelman Nurudeen gelost en Raman tikte voor alle zekerheid de bal over de lijn. Een minuut later testte Gomez nogmaals de Eupense doelman met een hard schot. Deze maal belandde de bal in corner. Maar het betere Paars-witte spel stokte wel heel snel. Eupen voerde de druk wat op tegen het einde van de eerste helft en dat resulteerde meteen in de gelijkmaker. De voorzet mocht zonder hinder worden gegeven, Van Crombrugge kon de kopbal nog tegenhouden, maar Cools kopte alsog de herkansing binnen.

Na rust kwam Anderlecht snediger voor de dag. Eerst belandde een poging van Murillo bijna via Amuzu in doel en daarna kopte Harwood-Bellis op corner tegen de paal. Ashimeru veroverde de bal hoog op het veld, maar de verdedigers van Eupen waren weer snel ter plaatse. Eupen loerde op de counter en Ndri trof eerst de lat, daarna moest Van Crombrugge snel plat om een poging van Ngoy te stuiten. Een half uur voor tijd trof Eupen nogmaals de lat. Op een vrije trap was het nu Beck die bijna scoorde. Ngoy dribbelde op links en dwong Van Crombrugge tot de volgende redding. Anderlecht besefte het gevaar en trok zelf opnieuw meer naar voor, maar zonder concreet gevaarlijk te kunnen zijn. Eupen bleef echter ook voor het nodige gevaar zorgen.

Refaelov zorgde met zijn invalbeurt twintig minuten voor tijd voor meer creativiteit. Tien minuten voor tijd kon Gomez uithalen, maar zijn schot werd geblokt. Niet veel later kon de Spanjaard niet besluiten in het strafschopgebied. Ook Verschaeren kon na een combinatie met de ingevallen Kiese Thelin net niet op doel schieten. Ondertussen flirtte Murillo met zijn tweede geel, maar Lardot toonde zich genadig. Eupen had al even niets meer getoond, maar toch kropen de Panda's niet achteruit in de slotfase. Anderlecht kon echter niet meer voor gevaar zorgen en zo eindigde de wedstrijd op 1-1.

Gezien de matige eerste helft en de kansen voor Eupen, had het ook slechter kunnen aflopen. Paars-wit speelde nog steeds zonder aanvallers, al toonde Refaelov wel zijn waarde na zijn invalbeurt. Het niveau verbeterde, maar de ploeg mist duidelijk een doelgericht speerpunt om een aanval af te ronden. Hopelijk kan Anderlecht zich optrekken aan de betere tweede helft voor de komende confrontaties in Europa en tegen Seraing.