Jacobs: "Gekozen voor creatieve spelers"

MAANDAG, 21 NOVEMBER 2011, 10:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs was erg tevreden over de prestatie van zijn team tegen STVV. "Onze zege is te danken aan heel goed positiespel, goede balcirculatie, veel beweging en een goed collectief. Dan kan je als coach enkel tevreden zijn."


"Vooral het tweede en derde doelpunt waren van uitstekende makelij", zo vertelde Jacobs na de partij. "Maar ik zag ook twee minpuntjes. We misten te veel kansen. Ten tweede was de tegengoal van Sint-Truiden vermijdbaar. Maar over de hele wedstrijd gezien, hebben wij dingen getoond zoals wij dat wilden."

Jacobs had in zijn opstelling ook een verrassing in petto. Ziguy Badibanga stond voor het eerst aan de aftrap. "Ik verwachtte dat de tegenstander gegroepeerd zou spelen. Daarom wilde ik zoveel mogelijk spelers met creativiteit inbrengen. Jovanovic, Suarez, Canesin, maar ook Badibanga. De openingen moesten gezocht worden op de flanken, Gillet en Kljestan konden dan met hun infiltraties ook iets forceren."

Dat Marecek, waarvan men uitging dat hij zijn kans zou krijgen bij de afwezigheid van Biglia, hierdoor terug naar de bank verdwaan, was voor Jacobs geen issue. "Niks is vast", aldus Jacobs. "We hadden in het begin van het seizoen ook gedacht dat we met Molins zouden spelen. En met Vargas. We hebben aan de bond nog gevraagd om met 12 te mogen spelen, maar dat mocht niet."

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum