Proto staat aanvoerdersband af aan Deschacht

MAANDAG, 21 NOVEMBER 2011, 09:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Bij afwezigheid van Juhasz stond Olivier Deschacht gisteren nog eens aan de aftrap. Hij was ook opnieuw aanvoerder, hoewel Ariël Jacobs vlak voor de partij nog had gezegd dat Silvio Proto de band behield. Maar die besliste anders.


"Ik val uit de lucht", zo vertelde Jacobs na de match aan Het Laatste Nieuws toen hij met de bandwissel geconfronteerd werd. "Je mag mij doodslaan, ik kan het antwoord niet geven. Ik vind het trouwens ook niet zo belangrijk."

De krant trok vervolgens naar Proto voor een woordje uitleg. "Ik heb die band vrijwillig afgestaan aan Olivier", aldus de doelman. "Voor mij is het een eer om kapitein te zijn van Anderlecht, maar ik weet hoe belangrijk dat is voor Olivier."

"Als hij die band om de arm heeft, speelt hij met veel meer vertrouwen, vandaar mijn beslissing. Ik denk dat hij mag terugblikken op een foutloze wedstrijd. Ik heb er vooraf met hem niet over gesproken, maar ik zag dat hij mijn geste wist te appreciëren", vertelt Proto.

Dat zijn trainer van niets wist, is volgens Proto niet erg. "Ik heb mijn beslissing gewoon voor de wedstrijd meegedeeld aan teammanager José Garcia. Ach, eigenlijk zij dat allemaal randzaken die ondergeschikt zijn aan het resultaat."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.